Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Η «Ριζοπουλογενής ίωση» “χτυπά” τον κ. Αυγενάκη. Στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ κόντρα στην επίσημη. Εκεί θα παραπέμψει ή όχι τους υποστηρικτές του;;;

Εδώ κατεβαίνει ο Ριζόπουλος (που δεν είναι μέλος της ΝΔ), στο Β. Αιγαίο ο Κ. Μουτζούρης της ΝΔ που για 819 ψήφους έχασε την έδρα. Μάλιστα τον προσφώνησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μυτιλήνης της ΝΔ!!!
Από ίωση, την αποκαλούμενη στους πολιτικούς κύκλους «Ριζοπουλογενή ίωση» φαίνεται πως πάσχει ο Λευτέρης Αυγενάκης
Στην Ήπειρο ο Γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ ανέστειλε τα κομματικά αξιώματα από τα μέλη της ΝΔ που στηρίζουν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Σπ. Ριζόπουλο.
Παράλληλα μετατοπίστηκε από την αρχική του άποψη και έδωσε «ΑΚΥΡΟΝ» για την παραπομπή στο Πειθαρχικό των μελών της ΝΔ, μετά την καθαρή τοποθέτηση Μητσοτάκη ότι τα μέλη της ΝΔ είναι ελεύθερα να στηρίζουν Ριζόπουλο ή να είναι υποψήφιοι μαζί του.
Όμως στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί κατεβαίνει...
ως «κανονικός αντάρτης» ένας πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ που για 819 ψήφους έχασε την έδρα, ο πρώην Πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και νυν Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθηγητής Κώστας Μουτζούρης.
Τόσο στο τραπέζι στο οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του όσο και στο κοινό της συγκέντρωσης παραβρέθηκαν κορυφαία κομματικά στελέχη της «Νέας Δημοκρατίας», ιδιαίτερα από το περίγυρο του βουλευτή του κόμματος Χαράλαμπου Αθανασίου.
Η ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια εκδήλωσης το βράδυ της Κυριακής –όπως αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ– και όπως τόνισε, κατέρχεται «ως ανεξάρτητος τεχνοκράτης υποψήφιος».
Η ΝΔ στην Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου στηρίζει επίσημα τη νυν Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, απόφαση που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας στη Λέσβο, παραβρέθηκε μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Τσακίρης πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Μυτιλήνης της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος παίρνοντας το λόγο υποστήριξε ότι «δε θα υπάρξουν πιέσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τα τοπικά στελέχη να εκφράσουν την άποψή τους (για το πρόσωπο που προτείνουν να στηρίξει η ΝΔ για περιφερειάρχη). Η ΝΔ περιμένει από μας να απαντήσουμε ποιόν υποστηρίζουμε. Άλλωστε η υποψηφιότητά του, έχει τη στήριξη και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου» όπως ανέφερε ο κ. Μουτζούρης.

Ακόμη, στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Κώστα Μουτζούρη παρέστησαν και εξέφρασαν τη στήριξή τους τόσο στελέχη της ΝΔ -χώρος από τον οποίο προέρχεται- όπως οι κύριοι Πολυπαθέλλης, Αλατζάς, Καλλονιάτης, Ψαρόπουλος,  κ.α. αλλά και από  άλλους χώρους όπως ο Δημήτρης Βουνάτσος, ο Στρατής Δαγκλής, ο Ηλίας Κουνιαρέλλης, ο Στέφανος Αποστόλου.

Η σχέση με την Ήπειρο
Η υπόθεση αυτή έχει ενδιαφέρον για την Ήπειρο, καθώς απομένει να φανεί αν η επίσημη ΝΔ θα αντιδράσει με πειθαρχικά μέτρα και αναστολή κομματικών αξιωμάτων κατά όσων στηρίζουν τον Πρύτανη ως υποψήφιο Περιφερειάρχη, κατ΄ αντιστοιχία με αυτά που έπραξε ο Γραμματέας της Π.Ε. Λευτέρης Αυγενάκης κατά των υποστηρικτών Ριζόπουλου στην Ήπειρο (ο οποίος σημειωτέον ΔΕΝ είναι μέλος της ΝΔ), εισπράττοντας σκληρή απάντηση.
Αν λειτουργήσει με λογική «δύο μέτρα και δύο σταθμά», τότε θα υπάρχει πρόβλημα και για όσα τοπικά στελέχη στην Ήπειρο ξιφουλκούν υπέρ των βιαστικών επιλογών του Γραμματέα.
Θα επιβεβαιώσει δε, όσους υποστηρίζουν εδώ και καιρό πως οι κινήσεις της Σπυράκη πριν από μερικούς μήνες και το… άγχος Αυγενάκη να στηρίξει Καχριμάνη, είναι απότοκο της ανασφάλειας του απερχόμενου γαλάζιου Περιφερειάρχη.
πηγές κειμένου και φωτο: pbnews, lesvosnews, iefimerida