Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΔ: Σκληρή απάντηση των “10” στον Αυγενάκη. Του καταλογίζουν ότι συμπεριφέρεται σαν «Πολιτικός δουλέμπορος» σε ένα σύστημα «πολιτικού ραγιαδισμού»!!!

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ: «κ. Αυγενάκη είμαστε Νεοδημοκράτες έχοντες σειρά αγώνων πολλών ετών, συνεχιζόμενα και όχι όπως εσείς και πολλοί άλλοι στη ΝΔ με κομματικές παλινδρομήσεις…» τον γειώνουν!!!   
Σε ανοιχτή σύγκρουση έρχονται οι “10” με τον Αυγενάκη σε επιστολή που του απέστειλαν την ίδια μέρα που με δελτίο τύπου ανακοίνωσε (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ότι εισηγείται να παραπεμφθούν στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ. 
Απαντώντας με γραπτή επιστολή στον Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη φροντίζουν να τονίσουν τα πολιτικά του “πήγαινε - έλα” και πάλι καλά που δεν αναφέρονται στις αρκετές ερωτήσεις που είχε κάνει στη Βουλή για τα δάνεια της ΝΔ, όταν ήταν εκτός κόμματος!!!
Και στην επιστολή αυτή...
–όπως και στην προηγούμενη- διαχωρίζουν καθαρά τον Γραμματέα από τον Πρόεδρο του κόμματος, τον οποίο αφήνουν προφανώς εντελώς έξω από το κάδρο.
Επικαλούνται τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «ΝΕΑ» ότι «οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους» (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) και επαναλαμβάνουν ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα Σπύρου Ριζόπουλου για τη Περιφέρεια.

Χαρακτηριστική είναι η παράγραφος όπου αναφέρουν προς τον κ. Αυγενάκη «Συμπεριφέρεστε ως «πολιτικός δουλέμπορος» αφαιρώντας το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής και δημιουργώντας την αίσθηση ότι τα μέλη και οι ψηφοφόροι της ΝΔ ανήκουν σε ένα σύστημα «πολιτικού ραγιαδισμού», κάνοντας το ίδιο λάθος που επί σειρά ετών κάνει ο ίδιος ο νυν περιφερειάρχης».

Η επιστολή υπογράφεται από τους Σάκη Βλέτσα, Μαρίνα Καλιαμούρη, Πόπη Κοτζαμάνη, Στασινή Ράρρα, Στάθη Νάνο, Δημήτρη Δήμο, Γιώργο Μότσιο και το Δονάτο Σοφία ενώ αναφέρεται ότι ο Κώστας Παπαζιώζος ως πρώην βουλευτής και ο Όμηρος Τσάπαλος ως και επαγγελματικός συνεργάτης του κ. Ριζόπουλου θα απαντήσουν αρμοδίως.  

Αναλυτικά στην επιστολή που έστειλαν στον κ. Αυγενάκη αναφέρουν τα εξής:
4 Σεπτεμβρίου 2018

Προς: Το Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου
Λευτέρη Κ. Αυγενάκη

Θέμα:  Τοποθέτηση - απάντηση στην παραπομπή μας στην Κεντρική Επιτροπή  Δεοντολογίας του Κόμματος  

Γραμματέα,
Όσο απαράδεκτη και ατεκμηρίωτη σε ένα κυκεώνα διγλωσσίας ήταν η κλήση μας σε ακρόαση, άλλο τόσο σκιώδης χωρίς επιχειρήματα είναι η σημερινή ανακοίνωσή σας στα ΜΜΕ ότι παραπεμπόμαστε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος, μάλιστα μη σεβόμενος τη θεσμικότητα των διαδικασιών που επιβάλουν να έχουμε πρωτίστως ενημερωθεί οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι.
Και τούτο επειδή δηλώνουμε ότι θεωρούμε ολόσωστη, ότι αποδεχόμαστε στο ακέραιο και υιοθετούμε την απόφαση του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη όπως αυτολεξί την ανέφερε μόλις προ ολίγων ημερών ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, συγκεκριμένα: «έχω πει πολλές φορές ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους».
 Ως Νεοδημοκράτες, συνεχιζόμενα και όχι όπως εσείς και πολλοί άλλοι στη ΝΔ με κομματικές παλινδρομήσεις, έχοντες σειρά αγώνων πολλών ετών, εκπλησσόμαστε όταν διαπιστώνουμε άλλα να δηλώνει ο Πρόεδρος και άλλα να κάνει το κόμμα επιθυμώντας να επιβληθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου «εκλεκτός». Απαιτείτε μάλιστα να στηρίξουμε μια υποψηφιότητα (που ακόμη δεν ανακοινώθηκε) του νυν περιφερειάρχη, ο οποίος τελευταία παρέλαβε την Ήπειρο και τελευταία θα την παραδώσει, πρωταθλήτρια μάλιστα στην ανεργία και στις απευθείας αναθέσεις.
Συμπεριφέρεστε ως «πολιτικός δουλέμπορος» αφαιρώντας το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής και δημιουργώντας την αίσθηση ότι τα μέλη κα οι ψηφοφόροι της ΝΔ ανήκουν σε ένα σύστημα «πολιτικού ραγιαδισμού», κάνοντας το ίδιο λάθος που επί σειρά ετών κάνει ο ίδιος ο νυν περιφερειάρχης.
Σαφέστατα παραμένουμε σε όσα σας εκφράσαμε στην από 31/8/2018 επιστολή μας (σε απάντηση της με Α.Π. 2464/31-8-2018 δικής σας) και παρακαλούμε να τη διαβιβάσετε μαζί με την εισήγησή σας και μαζί με την παρούσα στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος ώστε να ληφθεί υπόψη σε αντικατάσταση της παράστασής μας στο «κομματικό δικαστήριο».
Τα μέλη της Παράταξης:
Βλέτσας Αθανάσιος, Καλιαμούρη Μαρίνα, Κοτζαμάνη Πηνελόπη, Ράρρα Στασινή, Νάνος Στάθης, Δήμος Δημήτρης, Μότσιος Γιώργος, Σοφίας Δονάτος

Κοινοποίηση:
1)   Γραφείο Προέδρου
2)   κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Πρόεδρο Επιτροπής για την προετοιμασία των Εκλογών της Τ.Α.
3)   κ. Κώστα Τσιάρα, Γραμματέα ΚΟ, Μέλος Επιτροπής για την προετοιμασία των Εκλογών της Τ.Α.
4)   κ. Μάκη Βορίδη, Τομεάρχης, Μέλος Επιτροπής για την προετοιμασία των Εκλογών της Τ.Α.
5)   κ. Γιώργο Γεωργαντά, Τομεάρχης, Μέλος Επιτροπής για την προετοιμασία των Εκλογών της Τ.Α.
6)   κ. Στέλιο Πέτσα, Δ/ντής Γρ. Προέδρου, Μέλος Επιτροπής για την προετοιμασία των Εκλογών της Τ.Α.
7)   κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας, Μέλος Επιτροπής για την προετοιμασία των Εκλογών της Τ.Α.
8)   κ. Αναστάσιο Γαϊτάνη, Γραμματέας Αυτοδιοίκησης, Μέλος Επιτροπής για την προετοιμασία των Εκλογών της Τ.Α.
9)   κ. Θανάση Νέζη, Σύμβουλο Προέδρου, Μέλος Επιτροπής για την προετοιμασία των Εκλογών της Τ.Α.
10) κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού, Μέλος Επιτροπής για την προετοιμασία των Εκλογών της Τ.Α.
11) κ. Κων/νο Τζανακούλη, π.Δήμαρχο Λάρισας, Μέλος Επιτροπής για την προετοιμασία των Εκλογών της Τ.Α.
12) κ. Στέλιο Κονταδάκη, Γραμματέα Οργανωτικού
13) κ. Θεόδωρο Τζαρούχη, Πρόεδρο ΝΟΔΕ Ιωαννίνων
14) κ. Δημήτριο Σκανδάλη, Πρόεδρο ΝΟΔΕ Άρτας
15) κ. Αλκιβιάδη Λάμπρου, Πρόεδρο ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας
16) κ. Νικόλαο Τζίμα, Πρόεδρο ΝΟΔΕ Πρέβεζας
17) κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, Περιφερειάρχη Ηπείρου