Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Η 2η Πανηπειρωτική Οικογιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου

Η δεύτερη Πανηπειρωτική Οικογιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου 2018 στα Ιωάννινα, στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Αγίου Νικολάου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, για τις τρεις αυτές μέρες ο χώρος τις λαϊκής αγοράς θα γεμίσει ζωή.
Το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει...
ένα πλούσιο πρόγραμμα με κεντρικό θεματικό άξονα την οικολογία και τη σχέση μας με τη φύση. Ομιλίες, σεμινάρια, επιδείξεις, μουσικές εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, πρόκειται να δώσουν πνοή και χρώμα στο χώρο.
Όμως μια ιδιαίτερη παλέτα χρωμάτων και αρωμάτων θα ξεδιπλωθεί από τους παραγωγούς, μεταποιητές και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα, που θα συναντηθούν ξανά στα Ιωάννινα, ανταλλάσσοντας απόψεις και εκθέτοντας προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση.
Κύριο μέλημα των Οικογιορτών, πανελληνίως είναι η διάδοση της παράγωγης αγαθών με όσο το δυνατόν λιγότερο περιβαντολογικο αντίκτυπο. Οι ίδιοι οι παραγωγοί ενημερώνουν για τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας, χωρίς χημικά και μεταλλαγμένα φυτά, βασιζόμενοι σε ντόπιες ποικιλίες σπόρων και ρατσών ζώων. Έτσι ενημερώνονται οι επισκέπτες για τα τρέχοντα περιβαλλοντολογικά θέματα και καθίστανται ενεργοί.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε...να βρεθούμε με όμορφους ανθρώπους που αγαπάνε την φύση και παράγουν προϊόντα χωρίς χημικά.