Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αφήνει ελεύθερα τα μέλη της ΝΔ να στηρίξουν Ριζόπουλο ή να είναι υποψήφιοι μαζί του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκάθαρη χαλαρή δήλωση από Άρτα. Μόνο όσα στελέχη έχουν κομματικό αξίωμα βρίσκει λογικό να συντάσσονται ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ με τις κομματικές επιλογές   
Με ιδιαίτερη χαλαρότητα και πολλούς βαθμούς ελευθερίας αντιμετώπισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Άρτα το θέμα της υποψηφιότητας του Σπύρου Ριζόπουλου, κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι.
Απαντώντας ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας -με αφορμή την κομματική στήριξη στον κ. Καχριμάνη- για τα στελέχη που υπέγραψαν την υποψηφιότητα Ριζόπουλου σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αλ. Παπαδόπουλου εάν «Θέτει η Νέα Δημοκρατία θέμα κομματικής πειθαρχίας αυτών των στελεχών που έχουν υπογράψει;», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε ουσιαστικά κάθε έννοια κομματικής πειθαρχίας «όταν μιλάμε για Περιφερειακές αυτοδιοικητικές εκλογές» όπως είπε.
Και επισήμανε «Προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος...
να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του. Οποιαδήποτε παράταξη ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί και να κατέβει στις εκλογές και να πείσει ή να μην πείσει τους πολίτες να τη στηρίξουν».
Διαχωρισμό –και αυτόν μόνο επί της αρχής όπως είπε- έκανε μόνο για τα στελέχη που είναι εκλεγμένα σε κομματικές θέσεις και έχουν αξιώματα στη Νέα Δημοκρατία, για τα οποία είπε «Ε, καταλαβαίνετε ότι έχω –και είναι λογικό- μια λογική απαίτηση θα έλεγα, τα στελέχη τα οποία έχουν συγκεκριμένο κομματικό αξίωμα να συντάσσονται επί της αρχής με τις κεντρικές επιλογές του κόμματος».

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Αναφορικά με τα στελέχη της παράταξης του Σπύρου Ριζόπουλου, τα οποία υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη και τη διεργασία που υπήρξε σε εσωκομματικό επίπεδο, ο δημοσιογράφος Αλ. Παπαδόπουλος υπέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το ερώτημα «Θέτει η Νέα Δημοκρατία θέμα κομματικής πειθαρχίας αυτών των στελεχών που έχουν υπογράψει;»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:
«Κοιτάξτε. Η κομματική πειθαρχία είναι βαριά λέξη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για Περιφερειακές αυτοδιοικητικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία κάνει την επιλογή της.
Προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του. Οποιαδήποτε παράταξη ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί και να κατέβει στις εκλογές και να πείσει ή να μην πείσει τους πολίτες να τη στηρίξουν.
Όμως από τη στιγμή που υπάρχουν στελέχη τα οποία είναι εκλεγμένα, είναι σε θέσεις κομματικές με τη Νέα Δημοκρατία, ε, καταλαβαίνετε ότι έχω –και είναι νομίζω λογικό- μια λογική απαίτηση τα στελέχη τα οποία έχουν συγκεκριμένο κομματικό αξίωμα να συντάσσονται επί της αρχής με τις κεντρικές επιλογές του κόμματος»     

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ το απόσπασμα με την ερώτηση του Αλ. Παπαδόπουλου και την απάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη (διάρκεια 1΄:37΄΄)