Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Άρχισαν και κατεδαφίσεις σπιτιών στους Δρυμάδες! - ΒΙΝΤΕΟ

Παρά την κατακραυγή εντός Αλβανίας, αλλά και τις κινητοποιήσεις των Απόδημων Χιμαριωτών, η Κυβέρνηση του Ράμα  συνεχίζει απτόητη την υλοποίηση της απόφασής της για την κατεδάφιση κτιρίων στους Δρυμάδες και στο Βούνο της Χιμάρας από οικόπεδα των οποίων ακυρώθηκαν οι τίτλοι ιδιοκτησίας. 
Από  την Τετάρτη μάλιστα, όπως...
γράφει το Ηimara.gr, οι  Αλβανικές αρχές έπιασαν και πάλι δουλειά, κατεδαφίζοντας κτίρια. 
Οι κατεδαφίσεις αυτές είναι η συνέχεια των κατεδαφίσεων που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στα δύο  χωριά,  όπου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν συνολικά  48 κατεδαφίσεις  σπιτιών, επιχειρήσεων και πρόχειρων κατασκευών. Την προηγούμενη εβδομάδα η πολεοδομική αστυνομία είχε κατεδαφίσει μόνο πρόχειρες κατασκευές, ενώ είχε αφήσει στο καφενείο του χωριού ειδοποιητήρια για τους ιδιοκτήτες που δεν βρίσκονται στην Χιμάρα. Προχθές  κατεδαφίστηκε ένα τριώροφο σπίτι, εξωτερικές σκάλες, αυλότοιχοι και άλλες πρόχειρες κατασκευές στο χωριό Δρυμάδες και μικροκατασκευές και αυλότοιχοι στο χωριό Βουνό. 
Στην κατεδάφιση συμμετείχαν μεγάλες δυνάμεις της πολεοδομίας αλλά και της αστυνομίας οι οποίοι εμπόδιζαν τους κατοίκους να πλησιάσουν στο σημείο όπου γινόταν η κατεδάφιση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως αστυνομικοί με πολιτικά είχαν εισχωρήσει εντός του χωριού και έλεγχαν τις κινήσεις των κατοίκων, φοβούμενοι πιθανόν αντίδραση τους. Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που κατεδαφίζονται ζήτησαν εξηγήσεις και έγγραφα σχετικά με τους λόγους και την διαδικασία κατεδάφισης αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει απαντήσεις. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα του Πάσχα, στο χωριό Δρυμάδες βρέθηκε ο βουλευτής της περιοχής με το Σοσιαλιστικό κόμμα, Κότσο Κοκδήμα, ο οποίος διαβεβαίωσε τους κατοίκους με τους οποίους συνομίλησε πως δεν θα γίνουν κατεδαφίσεις κατοικιών και οι αποφάσεις θα επανεξετασθούν, κάτι το οποίο προφανώς δεν έγινε. 
Αναμένονται και άλλες κατεδαφίσεις σπιτιών και επιχειρήσεων τις προσεχείς ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ