Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

“Τουφεκιές στον αέρα” του τέως Βουλευτή και Υπουργού κ. Καλογιάννη για την πολεοδομική μελέτη Σεισμοπλήκτων

Ρίχνει ευθύνες στο Υπουργείο που ο ίδιος ήταν Υπουργός για αδιαφορία! «Ένοχος, ένοχον ου ποιεί» κατά τη λαϊκή ρήση
Ανικανότητα ή προκλητική αδιαφορία καταλογίζει ο κ. Στ. Καλογιάννης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την καθυστέρηση της πολεοδομικής μελέτης Σεισμοπλήκτων, παραλείποντας όμως να αναφέρει μαζί την πολεοδομική μελέτη Σταυρακίου – Ολυμπιάδος και το Ρυθμιστικό Ιωαννίνων τα οποία επί υπουργίας του είχαν τοποθετηθεί στο …χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Και ασφαλώς δικαίως διαμαρτύρεται ο τέως Βουλευτής και Υπουργός κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, θα ήταν όμως...
 προτιμότερο να ασχοληθεί με άλλα θέματα, αφού όπως λέει η παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί».

Η ανακοίνωση του κ. Στ. Καλογιάννη

Στον «αέρα» συνεχίζει να βρίσκεται η πολεοδομική μελέτη Σεισμοπλήκτων, λόγω της πρωτοφανούς αδιαφορίας της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ενάμιση χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2014, το τότε ΥΠΕΚΑ είχε ολοκληρώσει και στείλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τελική επεξεργασία, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) των Σεισμοπλήκτων. Μεσολάβησαν οι βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και μόλις ανέλαβε η νέα πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου, τότε, Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ΣτΕ, όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής, ζήτησε στις 11 Φεβρουαρίου 2015, από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τη σύμφωνη γνώμη της, ώστε να προχωρήσει η επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος. Έκτοτε και επί δεκαπέντε (15) μήνες (!) το Υπουργείο δεν απάντησε, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου. Υπενθυμίζεται επίσης ότι, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος είχε βεβαιώσει, για πολλοστή φορά, στη Δημοτική μας Αρχή ότι «την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουν από την πλευρά του Υπουργείου όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να εγκριθεί και να τεθεί σε ισχύ το Π.Δ. για την πολεοδομική μελέτη Σεισμοπλήκτων». Πέρασαν άλλοι τρεις μήνες και ακόμα περιμένουμε. «Είναι πράγματι απίστευτα όσα συμβαίνουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος επί συγκυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ», δήλωσε ο Σταύρος Καλογιάννης. Η πολιτική του ηγεσία δείχνει ανίκανη ή προκλητικά αδιάφορη ακόμα και για τα στοιχειώδη: να δώσει απλώς τη σύμφωνη γνώμη της για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης Σεισμοπλήκτων, που αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας και εκκρεμεί επί χρόνια. Τέτοια απραξία είναι πρωτοφανής. Δεδομένου ότι στο ΣτΕ θα απαιτηθεί διάστημα κάποιων μηνών για την επεξεργασία του σχεδίου Π.Δ., δεν βλέπω πως μπορεί να λυθεί το θέμα εντός της τρέχουσας χρονιάς με τους ρυθμούς Σύριζα – ΑΝΕΛ. Επιβεβαιώνεται καθημερινά πλέον, ότι οι κυβερνώντες, με τα δείγματα γραφής που δείχνουν στα απλούστερα θέματα, είναι ανεπαρκείς για να ασχοληθούν σε βάθος και να επιλύσουν το σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας».