Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ένταση στην τοπική ΝΔ: Η Πειραιώς κρατά ίσες αποστάσεις από Γκόντα και Τάτι, αδειάζει ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και Τζαρούχη που είπαν Τάτι!

Έντονος προβληματισμός στα κεντρικά της ΝΔ από δημοσκόπηση που δείχνει Γκόντα 24,3% και Τάτι 11,1%; Δυσαρέσκεια για την αυξανόμενη κατακραυγή κατά της οικογενειοκρατίας – Οι λεπτομέρειες   
Μείζον εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ, ένταση και κακή σχέση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων με την κεντρική ΝΔ.
Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά τα της Νέας Δημοκρατίας, το σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη συνεχιζόμενη άρνηση της Πειραιώς να στηρίξει την Τάτι Καλογιάννη ως υποψήφια δήμαρχο Ιωαννιτών, αν και πέρασε ένας και πλέον μήνας από τις 23 Νοεμβρίου αφότου δηλαδή η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ανακοίνωσε δημόσια τη στήριξή της. 
Το άδειασμα της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και του προέδρου της κ. Θεόδ. Τζαρούχη από την Πειραιώς, πέρα από εσωστρέφεια, δημιουργούν...
ένα κακό κλίμα και ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.
Ιδίως μάλιστα όταν η Πειραιώς –δια στόματος Αυγενάκη και όχι μόνο- ανακοίνωσε σειρά στηρίξεων σε υποψήφιους πολλών άλλων μεγάλων πόλεων πέραν Αθήνας και Θεσσαλονίκης (πχ -δείτε με κλικ- Κέρκυρας, Λάρισας, Βόλου, Χανίων, Ρόδου, Τρίπολης κλπ), ενώ μέχρι στιγμής “έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια” την εισήγηση Τζαρούχη και ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για στήριξη της Τάτι.
Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Νίκου Γκόντα ότι θα είναι υποψήφιος και τη διαρροή δημοσκόπησης(;) για το δήμο Ιωαννιτών, στη οποία η πρόθεση ψήφου στο Νίκο Γκόντα είναι 24,3% έναντι μόλις 11,1% της Τατιάνας Καλογιάννη (που μάχεται με τον κ. Μωυσή Ελισάφ μεταξύ 3ης και 4ης θέσης), υπήρξαν έντονοι προβληματισμοί στα κεντρικά της ΝΔ για την ορθότητα των εισηγήσεων της ΝΟΔΕ, προβληματισμοί σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες πολιτικές γκάφες του προέδρου της κ. Τζαρούχη.
Παρέμβαση προς την Πειραιώς ώστε επιτέλους να ανακοινώσει στήριξη της Τάτι Καλογιάννη φέρεται να έκανε και ο κ. Αλ. Καχριμάνης, του οποίου η σχέση με το Νίκο Γκόντα είναι πολιτικά ανύπαρκτη, ενώ στενή συνεργάτης του είναι η Τάτι Καλογιάννη. Όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν άτομα κοντά στον κ. Καχριμάνη «πήραν την Τάτι, την αμόλησαν στις εκλογές και την παράτησαν μόνη…».
Ήδη τόσο ο Νίκος Γκόντας όσο και η Τάτι Καλογιάννη προχωρούν στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους περιλαμβάνοντας αμφότεροι αρκετά στελέχη της ΝΔ. Ειδικά ο Νίκος Γκόντας έχει μία σημαντική διεύρυνση και σε άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ η Τάτι έχοντας σημαντικές δυσκολίες, περιορίζεται σε κομματικό πλαίσιο.