Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

💤 Η γκάφα του “Πίπη του τουρίστα”, πως ξεχάστηκε ο Ριζόπουλος...

γράφει με χιούμορ “Η ματσόλα” (the mallet)*
Κι άμα είσαι Αθηναίος, δεν περνιέσαι για ωραίος” λένε οι Ηπειρώτες. Κάπως έτσι ο αποκαλούμενος και “πολιτικός τουρίστας” Πίπης Ριζόπουλος, έκανε τη “χοντρή γκάφα”, την πάτησε κατά το κοινώς λεγόμενο. 
Έβγαλε μια ανακοινωσάρα ναααα (μετά συγχωρήσεως), ότι η Ήπειρος δεν παίρνει πολλά έργα, ότι “του Καχριμάνη δεν του περνάει”, ότι την παράτησαν την Ήπειρο κλπ.  Αλλά από τα 2,5 δις € έργα του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” ο κυρ Πίπης αγνόησε το 90%, ξέχασε δηλαδή έργα 2,3 δις €!!! Και κάνοντας γκάφα ολκής...
μπερδεύτηκε και ασφαλώς νόμισε ότι όλα κι όλα για την Ήπειρο είναι μόνο τα 5 έργα προϋπολογισμού 7,3 εκ. € (αυτά μόνο δηλαδή που είναι μέσα στα 20 μεγαλύτερα και στα 20 μικρότερα😂). Και έτσι έστησε την ανακοινωσάαααααααρα του (όλη παρακάτω), κάθισε μάλιστα και λογάριασε και έβγαλε και το ποσοστό. Το 0,292% λέει ότι παίρνει η Ήπειρος!
👉Έλα όμως που τα έργα είναι άπειρα και όλα μαζί είναι 2,5 δις € όπου η Ήπειρος έχει το μερίδιό της και δεν είναι μόνο τα 5 έργα προϋπολογισμού 225 εκ. € που νόμισε ο κ. Πίπης Ριζόπουλος!!!

👉Δεν πρόσεξε ότι η κυβερνητική ανακοίνωση είχε μόνο 40 έργα (τα 20 μεγαλύτερα και τα 20 μικρότερα με προϋπολογισμό κάπου 225 εκ. €), ούτε δηλαδή το 10% του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” από τα άπειρα έργα των 2,5 δις €.

👲👺👽Και μετά σου λένε γκρινιάζει που αποκαλούν τον κ. Πίπη “πολιτικό τουρίστα” επειδή μένει μόνιμα στην Αθήνα. Από μακριά δε γίνονται σωστές δουλειές κυρ Πίπη, όπως λέει και η ματσόλα. Άμα νομίζεις και ελπίζεις από 3ος να γίνεις 1ος και να τον φας τον Καχριμάνη, έλα τουλάχιστον κατά δω, στην Ήπειρο και παράτα την Αθήνα με τα Κολωνάκια και τις παρδαλές αλεπούδες. Αλλά ξέρεις εσύ και δεν έρχεσαι....😂

👉Ήδη 70 εκατ. € στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την Ήπειρο και επιπλέον 11 νέες προσκλήσεις για τους 18 Δήμους
Σημειώνεται ότι οι 18 δήμοι της Ηπείρου έχουν ήδη διασφαλισμένα έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» άνω των 70 εκατ. €. Παράλληλα, πέρα από αυτά  θα βγουν στον αέρα έντεκα προσκλήσεις από τον «Αντώνη Τρίτση». Πρόκειται για παρεμβάσεις ύδρευσης, αγροτικής οδοποιίας, αναβάθμισης παιδικών χαρών, αντιπλημμυρικών, αποχέτευσης καθώς και για προμήθεια μηχανημάτων.

Οι οκτώ δήμοι του Νομού Ιωαννίνων έχουν ενταγμένα έργα προϋπολογισμού 28,3 εκατομμυρίων, οι Δήμοι της Άρτας έργα 13 εκατομμυρίων, οι Δήμοι της Θεσπρωτίας έργα 16 εκατομμυρίων και της Πρέβεζας 12,2 εκατομμυρίων.

👉Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση - γκάφα των Οριζόντων Ηπείρου του κ. Πίπη Ριζόπουλου
Στα 2,5 δισεκ. ευρώ του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» μόνο 7,3 εκατ. για την Ήπειρο - Συγχαρητήρια Ηπειρώτες Κομματικοί Αιρετοί.
Η ανακοίνωση, χθες, από την κυβέρνηση των έργων που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά πικρές αλήθειες.
Από τα συνολικά 2,5 δισεκ. Ευρώ που θα δαπανηθούν σε όλη τη χώρα για έργα υποδομής και πνοής συνολικά στην Ήπειρο αντιστοιχούν 5 έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,3 εκατ. Ευρώ. Δηλαδή στην Ήπειρο αναλογεί το 0,292% των 2,5 δισεκ. Ευρώ.
Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς είναι η μία και μοναδική αλήθεια. (Σ.Σ. 😂😂😂)
Ρωτάμε λοιπόν τους βουλευτές που έχουν εκλεγεί, τον Περιφερειάρχη του 57% που στηρίχθηκε από το κυβερνών κόμμα αλλά και τους δημάρχους της Ηπείρου: Είστε περήφανοι;
Αυτό πιστεύετε ότι αξίζει η Ήπειρος; Το 0,292%!!! (Σ.Σ. 😂😂😂)
Ως Ορίζοντες Ηπείρου θεωρούμε ντροπιαστική αυτή την εξέλιξη αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται διαχρονικά η περιοχή μας από το κράτος και τις κυβερνήσεις.
Τις τελευταίες δεκαετίες, κανείς, ούτε η Περιφερειακή Αρχή, ούτε οι βουλευτές, ούτε οι δήμαρχοι δεν προσπάθησαν καν να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι για να συνεννοηθούν. Για να οραματιστούν, για να σχεδιάσουν, να διεκδικήσουν, να εκτελέσουν.
Όλα στην τύχη τους, όλα στο βωμό των μικροκομματικών, μικροπαραταξιακών και προσωπικών διαπλοκών και συμφερόντων.
Σε μια Ήπειρο που σήμερα μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχεια, που δεν μπορεί να διαχειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα, που χάνει το μοναδικό της λιμάνι, που βλέπει τους οδικούς της άξονες μισούς, ανολοκλήρωτους κανείς δεν υψώνει ούτε καν ψίθυρο διαμαρτυρίας για την προσβολή που μας γίνεται. Γιατί το 0,292% είναι κοροϊδία. 

χιουμουριστική παραπολιτική στήλη
γράφει “Η ματσόλα” (the mallet)
     *(η "ματσόλα" είναι μία σπάνια
χιουμουρίστρια δημοσιογράφα στην Ήπειρο)