Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ: Βγήκε το ΦΕΚ για να παίρνουν αποζημίωση οι δημοτικοί σύμβουλοι

Προβλέπεται για 4 (το πολύ) συνεδριάσεις το μήνα. Πόσα € είναι, οι λεπτομέρειες  
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης υπέγραψαν (επιτέλους λένε οι αυτοδιοικητικοί) την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για καταβολή αποζημίωσης στους δημοτικούς συμβούλους για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.
Έτσι η κυβέρνηση ικανοποιεί με θετικό τρόπο ένα πάγιο αίτημα των δημοτικών συμβούλων καθώς η αποζημίωση αφορά μέχρι τέσσερις (4) συνεδριάσεις τον μήνα. “Χοντρικά” για κάθε σύμβουλο το ποσόν εκτιμάται...
σε 50 € περίπου για κάθε συνεδρίαση του οργάνου.
Την αποζημίωση δικαιούται και ο δημοτικός σύμβουλος που έδωσε έστω και για ένα λεπτό το παρών, άσχετα αν αποχώρησε πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Η κυβέρνηση όμως έβαλε και εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα η αποζημίωση δεν καταβάλλεται στους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται: α) Στους δήμους των εκλογικών περιφερειών Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιά και Α' Θεσσαλονίκης (εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι που υπάγονται σε αυτές τις περιφέρειες), β) στους λοιπούς δήμους, εφόσον η κατοικία τους απέχει λιγότερο από 10 χλμ. από τη δημοτική ή τοπική κοινότητα που φιλοξενεί την έδρα του Δήμου.
Το ύψος της αποζημίωσης, για κάθε συνεδρίαση, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 1% της αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων και βαρύνει τον προϋπολογισμό τού οικείου ΟΤΑ. Ως μηνιαία αντιμισθία του δημάρχου Αθηναίων λογίζονται οι ισχύουσες ακαθάριστες βασικές αποδοχές, χωρίς τυχόν επιδόματα και λοιπές προσαυξήσεις.

Κατεβάστε ΕΔΩ το ΦΕΚ