Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ξεπερνά τις προσδοκίες το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το ενδιαφέρον, για ένταξη στο πρόγραμμα των νέων αγροτών, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Καχριμάνης, από τις βεβαιώσεις που μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί από το  ΚΕΠΠΥΕΛ, οι αιτήσεις ανέρχονται στις 750, που ίσως αυξηθούν καθώς δόθηκε παράταση μέχρι τις 2 Μαΐου.
Η θετική αυτή εξέλιξη, οφείλεται και στις ενημερωτικές ημερίδες που...
έγιναν το περασμένο καλοκαίρι με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και στην απλοποίηση των αδειοδοτήσεων χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα.
Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης ανέφερε ότι στην αρχική πρόσκληση είχαν υποβληθεί 280 αιτήσεις και το στοίχημα που είχε τεθεί ήταν ο αριθμός να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 450, στόχος που πλέον έχει υπερκαλυφθεί και για να ικανοποιηθούν  οι επιλαχόντες θα απαιτηθούν για την Ήπειρο άλλα 6 εκ. ευρώ. «Αν συμπληρώσουμε τον αριθμό, θα ζητήσουμε επιλαχόντες. Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε. Πρόκειται για 6 εκ ευρώ επιπλέον για τους επιλαχόντες. Θα είναι μεγάλη επιτυχία να έχουμε περίπου 1000 άτομα νέους αγρότες στην Ήπειρο,  1000 οικογένειες έξω από την ανεργία. Με σωστή καθοδήγηση και ενέργειες να πάρουν στον τόπο μας τα προγράμματα αγροδιατροφής και με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για εξωστρέφεια των προϊόντων, να λάβουν τη θέση που τους αρμόζει», υπογράμμισε.
• Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στην συμμετοχή του το περασμένο Σάββατο στην συγκέντρωση που οργάνωσαν κτηνοτροφικές οργανώσεις στον Τύρναβο για τις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος, στην οποία παρουσίασε τις θέσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και μια σειρά ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την προστασία της φέτας και του εισοδήματος των κτηνοτρόφων που έγιναν ομόφωνα αποδεκτές.