Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Αμάραντος και Καβάσιλα μπορούν να φέρουν πλούτο

«Φτιάξτε δρόμο και φέρτε κόσμο!»
Τις απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η Ήπειρος και που δυστυχώς εξακολουθούν να μένουν αναξιοποίητες αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο εξ Ιωαννίνων κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. 
Τους καλεί να αναδείξουν, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα οδηγήσουν στην ένταξη του...
ιαματικού τουρισμού της Ηπείρου στον διεθνή τουριστικό χάρτη και να αποφευχθεί η επαπειλούμενη ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου.

Ο κ. Αμυράς καλεί τον κ. Σπίρτζη να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για το οδικό δίκτυο που θα ενώσει τα μοναδικά στο είδος τους ατμόλουτρα Αμάραντου με τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές στα Καβάσιλα Κόνιτσας, ώστε να αποτελέσουν ένα ιαματικό πάρκο για ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ευρώπη.
Ζητά από την κα Κουντουρά να δημιουργήσει ένα περιβάλλον προσέλκυσης νέων επενδυτών σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την υγιεινή, το περιβάλλον, τη διατροφή και την άθληση σε συνδυασμό με προγράμματα θεραπείας και αναζωογόνησης στην Ήπειρο.
Ταυτόχρονα να υποστηρίξει τις δυνατότητες ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή ώστε επιτέλους να καθιερωθεί ως προορισμός τεσσάρων εποχών.