Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Λευτέρη μου, Αλέκο μου…

Στην Κίνα για να φέρουν επενδυτές(;) Αλ. Καχριμάνης – Λευτ. Κόντος
Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Γιαννιώτης businessman πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΙΝΤΑ και της ΔΩΔΩΝΗΣ κ. Λευτέρης Κόντος, ο οποίος διατηρεί σημαντικές διεθνείς επαφές καθώς είναι κουμπάρος του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (είχε παντρέψει την αδελφή του Σοφία με τον κ. Θ. Κατσανέβα).
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης και ο κ. Λευτέρης Κόντος...
βρίσκονται στην μακρινή Κίνα και εκτιμάται ως βέβαιο ότι οι γνωριμίες του κ. Λευτέρη (του οποίου ο γιος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά εκεί) θα αποδειχτούν πολύτιμες και στον κ. Καχριμάνη αλλά και σε όλους του Ηπειρώτες που με αγωνία προσμένουν να καταφθάσει τάχιστα η ανάπτυξη με τις κινέζικες επενδύσεις και κινήσεις στην Ήπειρο.

Πλημυρισμένοι από αγωνία στηρίζουμε πολλά σε αυτό το ταξίδι και προσδοκούμε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ταξιδιού, η οποία ασφαλώς θα πραγματοποιηθεί με την επιστροφή.

Η ιδεαλιστική φράση «Λευτέρη μου, Αλέκο μου» θα κυριάρχησε άραγε στο πολύωρο ταξίδι;;;


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
1) (ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ, Ζ` ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ), ΣΥΝΟΔΟΣ Α`, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΣΤ`, σελ. 282, Τρίτη 22 Μαΐου 1990 http://tinyurl.com/zgmo5mx)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ (Υπ. Εθνικής Οικονομίας): «…Συνέβαιναν δε και τότε -θα σας επαναφέρω πάλι στο προηγούμενο κλίμα που σας είπα περί διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, επειδή το βλέπω γραμμένο εδώ-πράγματα πραγματικά περίεργα. Ακούστε.
Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΕΛΙΝΤΑ ήταν ο κ. Κόντος. Και ξέρετε τί έκανε η ΕΛΙΝΤΑ τότε; Έκανε το εξής πολύ απλό πράγμα. Από την εταιρεία ΕΛΙΝΤΑ στην Αθήνα απολύθηκε ο κ. Μπακατσέλος. Από την εταιρεία ΕΛΙΝΤΑ της Θεσσαλονίκης απολύθηκε στέλεχος ονομαζόμενος κ. Γκάτσης.
Στέλεχος της εταιρείας ΕΛΙΝΤΑ από την Πάτρα ονομαζόμενος κ. Άννινος απολύθηκε. Και τι έκαναν αυτοί;
Ο κ. Κόντος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΙΝΤΑ, τους ανέθεσε το σέρβις των πελατών της ΕΛΙΝΤΑ. Απολύθηκαν από την εταιρεία τα στελέχη, πήραν μία αποζημίωση περίπου της τάξεως των 3,5 εκατομμυρίων δραχμών, σε ένα μήνα έκαναν δήθεν μία εταιρεία, η οποία κατ` αποκλειστικότητα, χωρίς διαγωνισμό, ανέλαβε το σέρβις των πελατών της ΕΛΙΝΤΑ. Και δεν είναι μόνο αυτό, ότι το ανέλαβε. Η ΕΛΙΝΤΑ τους επιδοτούσε κιόλας. Ακούστε. Με 1% επί των πωλήσεων σε λευκές συσκευές και 2% στις πωλήσεις τηλεοράσεων. Στην Κρήτη δε έγινε μοιρασιά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ: Τα έχουμε καταγγείλει χρόνια αυτά.
ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Έχουμε κάνει και επερώτηση.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ (Υπ. Εθνικής Οικονομίας): Κύριε Γαλανέ, είσασταν πρόεδρος του ΟΑΕΔ τότε;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ: Τα έχουμε καταγγείλει.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ (Υπ. Εθνικής Οικονομίας): Καλό είναι να τα επαναλάβουμε, γιατί ο ελληνικός Λαός δεν τα γνωρίζει…»