Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ενημερωτική συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού στο Π.Κ.Δ.Ι.

Ενημερωτική συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της επίσκεψης της κας Υπουργού στα Ιωάννινα.
Στην συνάντηση έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Θανάσης Μανταλόβας, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ Αλεξάνδρα Βακαλοπούλου και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών Κώστας Γκόγκος.
Στο πλαίσιο της συνάντησης...
ο κ. Γκόγκος ενημέρωσε την Υπουργό για τις δράσεις και τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου, καθώς και τους θεσμούς και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε στους προγραμματισμένους κύκλους εκδηλώσεων και παραγωγών του Πνευματικού Κέντρου και τα Φεστιβάλ που διοργανώνει και έχουν ως αποτέλεσμα την παρουσίαση περισσοτέρων από 400 εκδηλώσεων κάθε χρονιά με περισσότερες από 250.000 θεατές.
Στην συνέχεια η κα Υπουργός ενημερώθηκε για το ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής παιδείας και εκπαίδευσης μέσω των δομών του Πνευματικού Κέντρου, όπου φοιτούν περισσότερα από 2.500 μαθητές, αναδεικνύοντάς το ως έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους πολιτιστικής παιδείας της περιφέρειας.
Ο κ. Γκόγκος ενημέρωσε την κα Ζορμπά για τις εξελίξεις πάνω στην πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου και του Δήμου Ιωαννιτών για την δημιουργία του Πανελληνίου Δικτύου Δημοτικών Φορέων Πολιτισμού, που από την πρώτη στιγμή στηρίζει και υποστηρίζει το ΥΠΠΟΑ, ενώ η υπουργός διαβεβαίωσε για την συνεχιζόμενη υποστήριξή της.
Μάλιστα, θα είναι παρούσα και στην επόμενη παρουσίαση του Δικτύου, στο συνέδριο που διοργανώνει η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, όπου το Πνευματικό Κέντρο είναι επίσημος προσκεκλημένος.
Τέλος, ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου για την δημιουργία Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, αλλά και την πρόθεση δημιουργίας αφιερωματικού ντοκιμαντέρ για τα Ερωτήματα της Δωδώνης.
Η υπουργός κα Μυρσίνη Ζορμπά ευχαρίστησε τον κ. Γκόγκο για την αναλυτική ενημέρωση για το έργο του Πνευματικού Κέντρου και επανέλαβε ότι θα είναι στην διάθεσή του για την στήριξη των πρωτοβουλιών του.