Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Το απόγευμα τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου και η μεταφορά της ιστορικής εικόνας

Σήμερα Δευτέρα το απόγευμα θα τελεστούν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται στο συγκρότημα των Εργατικών Κατοικιών του ΚΕΓΕ στην Πρέβεζα. Παράλληλα θα γίνει η μεταφορά και η εγκατάσταση της ιστορικής εικόνας του Αγ. Δημητρίου στο νέο Ναό που μέχρι σήμερα φυλάσσεται στον...
Ιερό Ναό της Αγ. Ειρήνης.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και ο Ιερός Ναός της Αγ. Ειρήνης.
Σύμφωνα με το τελετουργικό στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει η πομπή η οποία θα μεταφέρει την εικόνα από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στο νέο Ιερό Ναό.
Εκεί θα περιμένει ο Αρχιερέας όπου θα τοποθετήσει την εικόνα στο θρόνο της, ενώ θα ακολουθήσουν τα θυρανοίξια και ο εσπερινός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομο.
Επίσης αύριο Τρίτη και τις ώρες από 7:30 έως 9:30 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη θεία λειτουργία για ευλογία και αγιασμό της πόλης. Την συγκίνησή του για το γεγονός ότι η παλαιά εικόνα του Αγίου Δημητρίου (η οποία αποτυπώνει τα Μαρτύρια του Αγίου και φέρει σε αρκετά σημεία της τα ίχνη του βομβαρδισμού) αποκτά πλέον τη δική της στέγη, εξέφρασε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ιερέας της Αγ.Ειρήνης πατ. Αλέξανδρος Τζίμας.