Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Οι Ερυθροσταυρίτες στηρίζουν τη νέα διοίκηση του Ε.Ε.Σ.

Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας Ι. Μπασκόζος: «Πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια δυνάμεις άφθαρτες και με θέληση αλλαγής της κατάστασης στον ΕΕΣ, μακριά από τα καθεστώτα Μαρτίνη και Αυγερινού, αναλαμβάνουν τα ηνία του ιστορικού οργανισμού»
Νέα πρόσωπα συνθέτουν πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Για «μέρα ηθικής και θεσμικής δικαίωσης» κάνει λόγο ο Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας, Ι. Μπασκόζος.
Παράλληλα η Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών στηρίζει τη νέα διοίκηση του Ε.Ε.Σ.
Στόχος του νέου ΔΣ, δηλώνεται πως είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, μακριά από τις...
«τρικυμίες» των τελευταίων ετών, μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να παύσουν την προσωρινή διοίκηση του Αντ. Αυγερινού, που είχε αντικαταστήσει τον Ανδρ. Μαρτίνη, ο οποίος με τη σειρά του είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για τους χειρισμούς του.

Την απόφαση του Πρωτοδικείου (υπ’ αριθ. 440/2018) ακολούθησαν εκλογές στις οποίες αναδείχθηκε στη θέση του προέδρου, ο πρέσβης επί τιμή, Αλέξης Αλεξανδρής, η οποία ήταν και η πρόταση της Πολιτείας.
Συγκεκριμένα:
Πρόεδρος: Αλέξανδρος Αλεξανδρής, επίτιμος πρέσβης
Α΄ Αντιπρόεδρος: Μαρούδα Μαρία Ντανιέλλα, επίκουρη καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου
Β΄ Αντιπρόεδρος: Σεραφείμ Σεφεριάδης, επίτιμο Πρόεδρο Εφετών
Γ΄ Αντιπρόεδρος: Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαληνάκη, δικηγόρος Αθηνών
Γεν. Γραμματέας: Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, δικηγόρος Αθηνών

Την εξέλιξη επιδοκίμασε από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ι. Μπασκόζος, κάνοντας λόγο για «μέρα ηθικής και θεσμικής δικαίωσης για την παρέμβαση σωτηρίας του ΕΕΣ από το ελληνικό δημόσιο». Όπως εκτιμά, το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης «δικαιώνει την ανάγκη παρέμβασης του δημοσίου ως έχοντος έννομο συμφέρον για την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας και την αποτροπή αποπομπής του ΕΕΣ από την διεθνή ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού».
Ωστόσο, κάνει λόγο για «περίεργους συσχετισμούς» που επεβλήθησαν από την ίδια απόφαση, οι οποίες όμως «δεν εμπόδισαν την ανάδειξη του πρέσβη επί τιμή Αλέξη Αλεξανδρή ως προέδρου σύμφωνα με την πρόταση του Ελληνικού Δημοσίου», ενώ ρίχνει βέλη τόσο κατά την προεδρία Μαρτίνη όσο και τη θητεία Αυγερινού, χαρακτηρίζοντας τες καθεστώτα.
«Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που δυνάμεις άφθαρτες και με θέληση αλλαγής της κατάστασης στον ΕΕΣ, μακριά από τα καθεστώτα Μαρτίνη και Αυγερινού, αναλαμβάνουν τα ηνία του ιστορικού οργανισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως η παρούσα κυβέρνηση ανέλαβε το ρίσκο της παρέμβασης, προκειμένου να μην αφήσει τον ΕΕΣ στην ανυποληψία, την αδράνεια και την αποπομπή από την διεθνή ομοσπονδία, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κύρος της χώρας μας. Ας ελπίσουμε πως οι υγιείς δυνάμεις που βρίσκονται στο ΔΣ του ΕΕΣ θα έχουν την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να αλλάξουν την πορεία του ΕΕΣ , να ξεπεράσουν τις «τρικλοποδιές» και να τον οδηγήσουν συντεταγμένα σε εκλογές ανάδειξης νέου ΔΣ , έχοντας εμφυσήσει ένα πνεύμα ανανέωσης, κάθαρσης και επιστροφής στα ιδανικά του εθελοντισμού και της ανθρωπιστικής δράσης, ιδιαίτερα σήμερα που η κρίση και η ανάγκη ανθρωπιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων προσφύγων και μεταναστών κάνουν ακόμα πιο χρήσιμη την παρουσία του», καταλήγει.

Η ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού
«Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε, πέραν των οριζομένων στην ανωτέρω απόφαση, να επαναφέρει την κανονικότητα στη λειτουργία του Οργανισμού και να αποκαταστήσει το κύρος του Ε.Ε.Σ. προς την ελληνική κοινωνία και τη διεθνή κοινότητα», αναφέρει η ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού.

Οι Ερυθροσταυρίτες στηρίζουν τη νέα διοίκηση του Ε.Ε.Σ.
Τη στήριξή τους στη νέα διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκφράζουν μέσω επιστολής τους οι Ερυθροσταυρίτες . Όπως αναφέρουν, η Πανελλήνια Κίνηση θα σταθεί αρωγός στο έργο της νέας διοίκησης με την ελπίδα να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της.
Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών αναφέρει:
«Συγκροτήθηκε σε σώμα πριν λίγο η νέα προσωρινή Διοίκηση που διορίσθηκε με την απόφαση 440/2018 του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο βασικός κορμός της σύνθεσης του νέου Δ.Σ. είναι ο εξής:
Πρόεδρος: Αλέξανδρος Αλεξανδρής, επίτιμος πρέσβης
Α΄ Αντιπρόεδρος: Μαρούδα Μαρία Ντανιέλλα, επίκουρη καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου
Β΄ Αντιπρόεδρος: Σεραφείμ Σεφεριάδης, επίτιμο Πρόεδρο Εφετών
Γ΄ Αντιπρόεδρος: Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαληνάκη, δικηγόρος Αθηνών
Γ. Γραμματέας: Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, δικηγόρος Αθηνών

Το ειδικό βάρος των ονομάτων και το γεγονός ότι είναι εκπρόσωποι διαφορετικών πλευρών μας κάνει αισιόδοξους ότι θα φέρουν σε πέρας το – πραγματικά – δύσκολο έργο τους και θα οδηγήσουν τον Ερυθρό Σταυρό στον δρόμο της πραγματικής αναγέννησης του.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ερυθροσταυριτών που εκπροσωπούμε στηρίζει επάνω τους την ελπίδα για έναν Ε.Ε.Σ. αντάξιο της ιστορίας του.
Τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα σε ένα (μόνο) site γνωστών συμφερόντων και διαπλοκής μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Τα δημοσιεύματα του τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) σε όλη την Ελλάδα είναι το πραγματικό βαρόμετρο για την αλήθεια. Η ψύχωση με το παρελθόν και το περιβάλλον Μαρτίνη από το οποίο προέρχονται όλοι οι στενοί συνεργάτες του παυθέντος τ. προέδρου δεν συγκινεί πλέον κανένα Ερυθροσταυρίτη.
Η Πανελλήνια Κίνηση, όπως έχει εξαγγείλει από την ίδρυση της, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του νέου Δ.Σ. για ανασύσταση των διαλυμένων τμημάτων, για χρηστή διοίκηση σύμφωνα με το καταστατικό και την εντολή του δικαστηρίου να οδηγήσει τον ΕΣ σε εκλογές αλλά και κριτής των αποφάσεων και ενεργειών του.
Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του νέου προσωρινού Δ.Σ. καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους…»

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χριστόφορος Λάσκαρις (Κέρκυρα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη)