Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

«Γιάννενα Τώρα»: Απαράδεκτη η ύπαρξη τριών διοδίων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων

«Αποδοκιμάζουμε την απόφαση που οδήγησε στην άνιση μεταχείριση Ελλήνων πολιτών, διαχωρίζοντας τους κατοίκους του Μετσόβου και της Θεσπρωτίας, από αυτούς των Ιωαννίνων, και ζητούμε την αναθεώρησή τους»
Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» θεωρεί απαράδεκτη την ύπαρξη τριών διοδίων, αθροιστικά, στην Εγνατία Οδό και την Ιόνια Οδό, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει: 
"Θεωρούμε ότι πρόκειται για κατάφωρη αδικία προς τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες που είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται συχνά, ακόμη και σε καθημερινή βάση. Υπενθυμίζουμε ότι αρκετοί κάτοικοι των Ιωαννίνων εξυπηρετούν τις άλλες περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως πχ γιατροί, καθηγητές, δάσκαλοι, μηχανικοί, έμποροι...
και πολλά ακόμη επαγγέλματα, χωρίς των οποίων την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών, η Ήπειρος μπορεί να αντιμετωπίσει, κατά τόπους, μακροπρόθεσμα προβλήματα.

Ζητούμε, ρητά και κατηγορηματικά, από τις υπεύθυνες Αρχές, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές, να αποφασίσουν ή να πιέσουν ώστε τα διόδια να γίνουν αναλογικά και να υπάρχει μόνο μία στάση διοδίων της Εγνατίας Οδού σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Αποδοκιμάζουμε την απόφαση του κ. Σπίρτζη για τους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό που οδήγησε στην άνιση μεταχείριση Ελλήνων πολιτών, διαχωρίζοντας τους κατοίκους του Μετσόβου και της Θεσπρωτίας, από αυτούς των Ιωαννίνων, και ζητούμε την αναθεώρησή τους. Τέλος, ζητούμε τη μείωση του κόστους των διοδίων για την Ιόνια Οδό, η οποία, επίσης, δυσχεραίνει την επικοινωνία των Ιωαννίνων με την Άρτα και τη Δυτική Ελλάδα."