Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ιωάννινα: Τα 10 καλύτερα στέκια για καφέ και ποτό

Περιπλανιόμαστε στο επιβλητικό, θεατρικό σκηνικό της ολοζώντανης πρωτεύουσας της Ηπείρου και πίνουμε καφέ, σαλέπι και κοκτέιλ ακούγοντας τζαζ και χαζεύοντας την ήρεμη επιφάνεια των νερών της Παμβώτιδας. 
Αυτά είναι τα 10 αγαπημένα μας στέκια- κλασικά και νέα- για all day διασκέδαση στα Γιάννενα. 
Και σας τα παρουσιάζουμε για καφέ και ποτό στα υπέροχα Ιωάννινα:...







Φρόντζου Πολιτεία
Με ήλιο, με βροχή ή με χιόνι, η εμπειρία εδώ είναι μοναδική. Το συγκρότημα βρίσκεται στο λόφο Αγίας Τριάδος, μόλις ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης, και έχει υπέροχη θέα προς τη λίμνη Παμβώτιδα. Στο cafe-bar, που βρίσκεται σε προνομιακή θέση, απολαμβάνουμε από μυρωδάτο καφέ μέχρι σαλέπι, ρακόμελο, ιδιαίτερες γεύσεις τσαγιού από όλο τον κόσμο και δροσερά κοκτέιλ. Στα συν τα ευφάνταστα συνοδευτικά πιάτα για το ποτό, αλλά και τα γλυκά που φτιάχνουν οι ίδιοι, όπως καρυδόπιτα, μηλόπιτα και σουφλέ σοκολάτας. Λόφος Αγ.Τριάδος, τηλ. 26510 21011, cafe.frontzupolitia.gr (κεντρική φωτο)


Blue Gin

Στη γραφική Σκάλα, μία από τις πιο ατμοσφαιρικές γειτονιές της πόλης, το Blue Gin έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να αποκτήσει φανατικό κοινό. Η αισθητική είναι κάπως underground, ενώ οι διακοσμητικές πινελιές έχουν γίνει με πολύ γούστο. Με την ίδια προσοχή έχουν γίνει οι επιλογές και οι συνθέσεις στα κοκτέιλ. Από αυτά που δοκιμάσαμε, σας προτείνουμε να μην προσπεράσετε το lemon pie cocktail. Εθ. Αντιστάσεως 40, τηλ. 693 2020361.


Spitaki

Δύο φίλοι ένωσαν τις γνώσεις και τις επαγγελματικές δεξιότητες τους και έφτιαξαν το καλύτερο cocktail bar της πόλης. Στην Εθνικής Αντιστάσεως, δίπλα από τα τείχη του κάστρου, το Spitaki ισορροπεί το παιχνιδιάρικο mood με το γούστο, είναι ατμοσφαιρικό και χαλαρό και γενικά… σου κάνει κλικ. Τις εντυπώσεις, βέβαια, κλέβει ο κατάλογος με τα cocktails (θα βρείτε περισσότερα από 40), αλλά και η πολύ ψαγμένη κάβα, από τις μεγαλύτερες στη Βόρεια Ελλάδα. Δοκιμάστε την "Μπανιέρα", μοριακό cocktail που σερβίρεται σε μινιατούρα μπανιέρα ή μια από τις tiki δημιουργίες του Κωνσταντίνου. Εθνικής Αντιστάσεως 42, τηλ. 694 8260188.


Το Μουσελίμι

Βολτάροντας μέσα στο κάστρο, το συναντήσαμε πάνω στο πλακόστρωτο καλντερίμι και μας τράβηξε αμέσως την προσοχή με την ξεχωριστή ρετρό διακόσμηση του. Σε ένα vintage σαλονάκι, ντυμένο με παλιά έπιπλα και όμορφα μικροαντικείμενα, σερβίρει πρωινό, ελληνικό στο μπρίκι, μεγάλη ποικιλία σε βότανα, ζεστά ροφήματα με πρωτότυπες γεύσεις και σπιτικά γλυκά υπό τους ήχους jazz μουσικής. Εμείς ήπιαμε τσάι του βουνού και δοκιμάσαμε μια εξαιρετική πορτοκαλόπιτα. Ανδρονίκου Παλαιολόγου 8 (Κάστρο Ιωαννίνων), τηλ. 26510 44217.


Maison

Σε πολύ ωραία τοποθεσία στο κέντρο της αγοράς, το Maison συνδυάζει cafe, bar, ζαχαροπλαστείο και εστιατόριο και σου δίνει επιλογές για όλες τις ώρες της ημέρας: από έναν γρήγορο καφέ για break από τα ψώνια μέχρι φαγητό και χαλαρό ποτό αργότερα. Εξαιρετικά γλυκά και βάφλες (με κορυφαίο το vaflaki μιλφέιγ), μενού με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου και brunch (το πρώτο και μοναδικό στην πόλη) κάθε Σαββατοκύριακο. Βλαχλείδη 3, τηλ. 26510 27797.



Motley
Ένα λευκό, τούβλινο cafe-ζαχαροπλαστείο, στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων, που έγινε talk of the town από την πρώτη στιγμή που άνοιξε. Μοντέρνα διακόσμηση που σε χαλαρώνει, χαμηλή μουσική που επιτρέπει την κουβέντα και μεγάλη ποικιλία ολόφρεσκων γλυκών σε εξαιρετική ποιότητα που φτιάχνονται στο ανοιχτό παρασκευαστήριο. Τα δεκάδες κέικ, το αφράτο μιλφέιγ, οι χειροποίητες βάφλες και το διάσημο παγωτό τους θα σας βάλουν σε δίλημμα- όλα είναι απολαυστικά. Στα συν ο καλός καφές: καβουρδισμένος σε μικρές ποσότητες με μεγάλη προσοχή και περισσή φροντίδα. Μουλαιμίδου 3, τηλ. 2651 038310.



Chevalier

Από τα πιο γραφικά cafe της πόλης, στην καρδιά του κάστρου. Μερικά βήματα από την κεντρική πύλη του, το Chevalier μας περιμένει για φρεσκοψημένο ελληνικό καφέ, εκλεπτυσμένες ποικιλίες τσαγιού, σπιτικό ρακόμελο, τσίπουρο ή και για ποτό το βράδυ υπό τους ήχους blues και έντεχνης µουσικής, Αγαπημένο μας ο ελληνικός καφές με κάρδαμο. Σερβίρουν επίσης παραδοσιακές πίτες και λαχταριστά γλυκά ταψιού και κουταλιού. Ανδρονίκου Παλαιολόγου 2, τηλ. 2651305693.



Ludost

Ατμοσφαιρικό cafe bar με θέα τη λίμνη και ιδιαίτερη διακόσμηση με πραγματικές αντίκες. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και γλυκό μέχρι αργά για κοκτέιλ. Στον χώρο δεσπόζει η πέτρα και το ξύλο, που συνδυάζονται με ωραία χρώματα και ρετρό πινελιές, ενώ τις ηλιόλουστες μέρες απλώνει και τραπεζάκια στην πλακόστρωτη πλατεία. Εδώ μπορείτε άνετα να απολαύσετε τον καφέ σας συντροφιά με τον σκύλο σας, αφού τα κατοικίδια στο Ludost δεν είναι απλά ανεκτά αλλά ευπρόσδεκτα. Πλατεία Μαβίλη, τηλ. 26510 32322.


Denoar

Στην καρδιά της παλιάς πόλης, στη Στοά Μαραμένου, το Denoar παραμένει αγαπημένη επιλογή ντόπιων και επισκεπτών για διασκέδαση. Πέτρινες καμάρες, ξύλινα μπαρ και ατμοσφαιρικός φωτισμός µε κεριά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την αισθητική πρόταση του μαγαζιού. Εδώ θα ακούσετε από alternative, ηλεκτρονική, pop και disco μουσική μέχρι έντεχνο ελληνικό ροκ, ενώ συχνά υπάρχουν και lives. Ανεξαρτησίας 42, Στοά Μαραμένου, τηλ. 26510 69945.


πηγή: arttable