Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Η ΥΠΕ κάλεσε τους γιατρούς σε απολογία πριν αποφασίσει το ΔΣ του «Χατζηκώστα»!!!

του  Παν. Μπούρχα
Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και έπειτα από δύο αναβολές, υποτίθεται ότι θα συνέρχονταν το Διοικητικό Συμβούλιο του «Χατζηκώστα» για να ακούσει τις απολογίες των δύο χειρουργών που κατηγορούνται ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο με την παράνομη συνταγογράφηση επιθεμάτων.
Το ΔΣ όντως συνήλθε, ο...
ένας εκ των δύο γιατρών παρέστη, ο άλλος δεν παρέστη και παρέδωσε δια εκπροσώπου του γραπτό υπόμνημα απολογητικό και ακολούθως, το ΔΣ απεφάνθη για την παραπομπή των δύο στο Πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ.

Ο ένας εκ των δύο γιατρών έχει εδώ και καιρό καταγγείλει πως έχει μεθοδευτεί η προγραφή του και χθες, διαπίστωσε πως η κλήση για την απολογία των δύο γιατρών ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για θέματα γιατρών της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, είχε ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2017 ενώ το ΔΣ που θα αποφάσιζε δήθεν, την παραπομπή των γιατρών στο Πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ, έγινε την επομένη!
Τα γεγονότα αποδεικνύουν τον ισχυρισμό όσων λένε ότι πρόκειται για δίωξη που υποκινείται πολιτικά από το Υπουργείο Υγείας, για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας. Αν κιόλας επιβεβαιωθεί η ποινή της αργίας διάρκειας ενός έτους από το ανώτατο όργανο της 6ης ΥΠΕ, σε μία εβδομάδα, δεν θα χρειάζονται και άλλα πειστήρια…