Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Πίεση για τα διόδια, αλλά 3 και ο κούκος στη σύσκεψη!!!

Πολιτική και νομική πίεση, αναλογικά διόδια νωρίτερα από το τέλος του 2018 και συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη αποφάσισαν πως θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων οι οποίοι επηρεάζονται από τα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό μετά τη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Καβάλα.
Τον Δήμο Ιωαννιτών εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε...
οι 4 πρόεδροι των ΠΕΔ της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου μαζί με δημάρχους να ζητήσουν άμεσα συνάντηση από τον αρμόδιο υπουργό και να ασκηθεί στην κυβέρνηση η μεγαλύτερη δυνατή πολιτική πίεση για το θέμα, ζητώντας την άμεση εφαρμογή των αναλογικών διοδίων και μέχρι να γίνει αυτή να μην ξεκινήσει η λειτουργία των μετωπικών καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση του κόστους των διοδίων.

Παράλληλα, όλοι οι δήμαρχοι των δήμων από τους οποίους διέρχεται η Εγνατία Οδός δήλωσαν ότι θα κάνουν κοινό νομικό μέτωπο για να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αίτηση αναστολής και λήψης ασφαλιστικών μέτρων ώστε ν’ αποτραπεί η κατασκευή των νέων διοδίων, ενώ σημείωσαν ότι αν γίνουν τα διόδια, θα συντονιστούν για να αμβλύνουν κατά το δυνατό τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη για τις τοπικές κοινωνίες. Τέλος αποφασίστηκε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη να συγκληθεί νέα σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη.
Ο Δήμος Ιωαννιτών από τη μεριά του έχει ήδη αποστείλει – και με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- ψήφισμα στον αρμόδιο Υπουργό στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνει επίσης, με έμφαση, το γεγονός ότι στο Νομό Ιωαννίνων, με την έναρξη λειτουργίας σταθμού διοδίων στο Τέροβο και νέου σταθμού στην Εγνατία (Δροσοχώρι), θα λειτουργούν πλέον τέσσερις σταθμοί διοδίων, με σοβαρή επιβάρυνση στο μεταφορικό κόστος και στο εισόδημα των κατοίκων ζητώντας να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαδικασίες εφαρμογής ενός ενιαίου, αναλογικού και δίκαιου συστήματος διοδίων και, κυρίως, να γίνει άμεσα επαναδιαπραγμάτευση και μείωση των τιμών, σύμφωνα με τις νέες οικονομικές συνθήκες στη χώρα.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκας, έκανε λόγο για παραλογισμό σε ότι αφορά το ύψος του κόστους διέλευσης από τα διόδια στην Εγνατία προσθέτοντας πως η αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού πρέπει να πιέσει συντονισμένα κι αυτή προκείμενου να υπάρξει ένας εξορθολογισμός.