Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Μετά την Documenta της Αθήνας, στα Ιωάννινα ο Nikhil Chopra

Ο καλλιτέχνης Nikhil Chopra παρουσιάζει στις 15 και 16 Μαΐου την performance «Drawing a Line through Landscape (Part 2: On the Road)» στα Ιωάννινα σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο Nikhil Chopra συμμετέχει στη διεθνή έκθεση Documenta 14 που εγκαινιάστηκε στην Αθήνα στις 8 Απριλίου, με το πρώτο μέρος της performance "Σχεδίαση μιας Γραμμής μέσα από το Τοπίο" διάρκειας 60 ωρών. Για το δεύτερο μέρος της performance ο καλλιτέχνης θα...
ταξιδέψει οδικώς από την Αθήνα στο Κάσελ της Γερμανίας από τις 13 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου. Πρώτος σταθμός του δεύτερου μέρους της performance θα είναι τα Ιωάννινα. Ο καλλιτέχνης θα ολοκληρώσει την performance στα εγκαίνια της Documenta 14 στο Kassel, στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Hauptbahnhof συνδυάζοντας όλα τα σχέδια που πραγματοποίησε στους διάφορους τόπους-σταθμούς της διαδρομής σε ένα συνεχές πανοραμικό σχέδιο θέτοντας το ερώτημα: «Πώς η performance, με τον καλλιτέχνη ως νομά θα μπορέσει να μετασχηματίσει δυναμικά χώρους, τόπους, ανθρώπους και τον ίδιο τον καλλιτέχνη; Η απάντηση βρίσκεται στη στιγμή». Η perfomance θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 10.00 και θα είναι συνεχής μέχρι τη λήξη της την Τρίτη την ώρα δύσης του ηλίου. Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται τον χώρο των παλαιών εστιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Δομπόλη όπου διεξάγεται η performance όλες τις ώρες. Περισσότερες πληροφορίες για τον Nikhil Chopra στον επίσημο ιστότοπο της Documenta 14 (εδώ).