Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τομέας Οικονομίας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων: Τοξική για την οικονομία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Με ιδιαίτερα σκληρή κριτική ο Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης κάνει τον απολογισμό του 2ου Φόρουμ Αδριατικής-Ιονίου καυτηριάζοντας αρκετά από αυτά τα οποία ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα:...

"Την περασμένη Παρασκευή 12 Μαΐου στην πόλη μας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Φόρουμ Αδριατικής-Ιονίου. Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων,  την χώρα μας εκπροσώπησαν οι κύριοι Γεώργιος  Κατρούγκαλος, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Αλέξιος Χαρίτσης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.
 Ο μεν πρώτος αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στη γνωστή θεωρία του "ελατηρίου", εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στην επιχειρηματικότητα και στην ικανότητα των Ελλήνων να αναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας. Ο ίδιος άνθρωπος ωστόσο είναι που με έναν δικό του νόμο-τερατούργημα για το Ασφαλιστικό έχει τορπιλίσει κάθε επιχείρηση και κάθε ελεύθερο επαγγελματία, ενώ ετοιμάζεται τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν το δεύτερο τους Μνημόνιο, μέσα στα δυο χρόνια διακυβέρνησής τους, αγγίζοντας πλέον το δυσθεώρητο ποσό των €14,2 δις σε φόρους και συνολικά μέτρα, αντί για τα €12 δις παροχές που τάζανε στη ΔΕΘ. Με λίγα λόγια, είναι οι ίδιοι που έχουν "ξεχαρβαλώσει" το ελατήριο!
 Ο δε κύριος Χαρίτσης, αρκέστηκε στο να αναφερθεί στο "επίτευγμα" της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού και των παρεμβάσεων στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Πάτρας, ξεχνώντας ότι αυτά τα πράγματι κομβικά έργα, δρομολογήθηκαν και ουσιαστικά υλοποιήθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία να τα καταδικάζει. Παράλληλα, γεγονός παραμένει πως ο ίδιος ο κος Χαρίτσης ευθύνεται για την τεράστια καθυστέρηση που εμφανίζεται στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ (ενδεικτικά για το έτος 2016 πέτυχε 5.8% αντί στόχου 7% για το ΕΠΑνΕΚ) και κατά συνέπεια για την απώλεια πολύτιμης ρευστότητας που αυτή συνεπάγεται.
 Η απώλεια αυτών των τόσο ζωτικής σημασίας κονδυλίων, όσο και τα νέα δυσβάσταχτα βάρη που προσθέτουν στις πλάτες του Έλληνα πολίτη, αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τα λουκέτα και οδηγούν κόσμο είτε στην ανεργία είτε στη μετανάστευση. Δεν είναι λοιπόν απορίας άξιον που η Ήπειρος μας διατηρεί και φέτος τα ηνία στην ανεργία, με ποσοστό 27,6%, ενώ εξακολουθεί να κατατάσσεται ανάμεσα στις φτωχότερες περιφέρειες τις Ευρώπης!
 Δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί, αλλά και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνολικά, είτε λόγω ιδεοληψιών και εμμονών, είτε απλά λόγω ανικανότητας, είναι τοξικοί τόσο για την οικονομία, όσο και για κάθε ελπίδα ανάκαμψης της πατρίδας μας."

Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης

Τομεάρχης Οικονομίας
ΝΟΔΕ Ιωαννίνων-Νέα Δημοκρατία