Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων: Ζητά να μείνουν κλειστά την Κυριακή 7 Μαΐου τα καταστήματα

«Μόνος δρόμος για μας είναι η πάλη ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων, κόντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που στηρίζει την πολιτική των μονοπωλίων»
Ευθύνες στο Δήμο Ιωαννιτών και στην Περιφέρεια, πέραν αυτών της «συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αποδίδει η μονοκομματική (ΚΚΕ) διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Με ανακοίνωσή της ζητά την Κυριακή 7 Μαΐου να μείνουν όλα τα καταστήματα κλειστά, ενώ καταφέρεται κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή –όπως ισχυρίζεται- στηρίζει την πολιτική των μονοπωλίων και επιβάλλει αντιλαϊκούς Νόμους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων:...

«Η νέα συμφωνία που έκλεισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους συνεταίρους της σε ΕΕ και ΔΝΤ, αφενός έρχεται να φορτώσει νέα βάρη 3,8 δις στις πλάτες μας, τσακίζοντας ξανά αφορολόγητο και συντάξεις και αφετέρου διαμορφώνει ευνοϊκό πεδίο δράσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Στην κατεύθυνση αυτή η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση και το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές.
Πρόκειται για πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών αλυσίδων, των εμπορικών κέντρων. Αντικειμενικά με αυτόν τον τρόπο τους διευκολύνουν να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά σε βάρος των χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που δεν θα αντέξουμε τον άνισο ανταγωνισμό, την αύξηση των λειτουργικών μας εξόδων τη φυσική μας εξόντωση-αφού κανένας από μας δεν αντέχει να εργάζεται 7 ημέρες την εβδομάδα 365 μέρες το χρόνο- οδηγώντας μας στο λουκέτο.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων και την απλήρωτη δουλειά. Είναι εμπαιγμός οι δηλώσεις του κ. Κορκίδη (ΕΣΕΕ) ότι δήθεν υπερασπίζεται την Κυριακάτικη αργία, όταν όλοι ξέρουμε ότι έχει βάλει πλάτη για το άνοιγμα των καταστημάτων των 7 Κυριακών ενώ παράλληλα άσκησε πίεση στην κυβέρνηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ευθύνες έχουν ο Δήμος και η Περιφέρεια που με τη πρακτική τους στηρίζουν την απελευθέρωση του ωραρίου εξυπηρετώντας το τουριστικό κεφάλαιο. Οι συνάδελφοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Το δικαίωμα μας σε μια μέρα ξεκούρασης, μια μέρα με την οικογένεια καθώς και ο καθημερινός μας αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν χωρά δίπλα στη δίψα των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων για νέα υπέρογκα κέρδη. Αντίθετα η δική τους κερδοφορία προϋποθέτει τον δικό μας αφανισμό και τη μείωση του βιοτικού μας επιπέδου.
Μόνος δρόμος για μας είναι η πάλη ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων, κόντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που στηρίζει την πολιτική των μονοπωλίων. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να γίνουμε περισσότεροι, μπορούμε να δυναμώσουμε τον αγώνα μας και τη συμμαχία μας με τους άλλους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στο εμπόριο.
Καλούμε τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους των Ιωαννίνων να είναι σε επαγρύπνηση και να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή στις 7 Μάη, όπως άλλωστε κάνουν χιλιάδες συνάδελφοί & Εμπορικοί Σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα αλλά και πολλοί συνάδελφοι στην πόλη μας.

Διεκδικούμε:
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν τα ωράρια
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κυριακή 7 Μάη όλα τα καταστήματα κλειστά
Όλοι στις 11 το πρωί στη δημοτική βιβλιοθήκη να υπερασπιστούμε την Κυριακάτικη αργία.

Το ΔΣ του Συλλόγου»