Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Με ικανοποιητική συμμετοχή έγινε το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Με κεντρικό σύνθημα  «Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα Κυβέρνησης-Ε.Ε.-μονοπωλίων» έγινε το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στο Δημαρχείο.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο εργάτης κ. Χρήστος Δούβλης μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:...
«Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση για να προστεθεί στα σημερινά μας βάσανα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση. Καθυστερούν το κλείσιμο της αξιολόγησης όχι επειδή διαφωνούν με τα μέτρα, αλλά επειδή προσπαθούν να ενσωματώσουν την αγανάκτηση του λαού που ξεχειλίζει. Προσπαθούν να φτιάξουν κλίμα ανοχής, θέλουν να μας φτάσουν να τους παρακαλέσουμε κιόλας να πάρουν νέα μέτρα γρήγορα, για να μην πάρουν ακόμα χειρότερα μέτρα αργότερα!»

Ο κ. Δούβλης αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση «για να ματώσει το λαό» όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με το οποίο όπως επισήμανε οι άνεργοι μετατρέπονται σε πάμφθηνη εργατική δύναμη για τις επιχειρήσεις, δίνοντας από την τσέπη τους τα 360 ευρώ του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας στους εργοδότες τους, οι οποίοι αναλαμβάνουν να πληρώσουν τα υπόλοιπα 150€ ή 226€ ανάλογα με την ηλικία. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν από τα λεγόμενα αντίμετρα τα οποία θα αποδίδονται  με το «σταγονόμετρο», εφόσον και στο βαθμό που ξεπερνιούνται οι αντιλαϊκοί στόχοι στους κρατικούς προϋπολογισμούς της μιας ή της άλλης χρονιάς.
«Μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας, με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης , οργανωνόμαστε στα σωματεία μας, εργαζόμενοι και άνεργοι μπαίνουμε στις επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο: στα εργοστάσια, στα σούπερ μάρκετ, στις υπηρεσίες, στο δημόσιο. Στις γειτονιές της πόλης και στην ύπαιθρο, στις σχολές κατάρτισης που βγαίνουν οι αυριανοί εργάτες, στα πανεπιστήμια που γίνονται οι μελλοντικοί επιστήμονες. Δυναμώνουμε την απαίτηση για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Φυσικού, Χημικού και  Πλαστικών Τεχνών .
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.