Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Βραβεύτηκαν από το Δήμαρχο Ιωαννίνων οι πέντε καλύτεροι του Διαγωνισμού Φωτογραφίας “Χιονισμένα Γιάννενα”

Τους ερασιτέχνες φωτογράφους των πέντε καλύτερων φωτογραφιών του Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Χιονισμένα Γιάννενα», βράβευσε στην έναρξη της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας. 
Οι βραβευθέντες δημιουργοί των πέντε καλύτερων φωτογραφιών είναι οι: Παναγιώτης Μπάκος, Ζωή Μπούσδρη, Κωνσταντίνος Μόσκαλεβ, Λάμπρος Ευαγγελάκος και Χριστόφορος Λαχανίδης. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στο...

διαγωνισμό και συνεχάρη τους πέντε που διακρίθηκαν, ενώ μίλησε για «εικόνες υψηλής αισθητικής από τη χιονισμένη πόλης μας, που αναδεικνύουν την ομορφιά της και βοηθούν στην προβολή του τόπου μας».

Υπενθυμίζουμε ότι το διαγωνισμό “Χιονισμένα Γιάννενα” οργάνωσε το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη συμμετοχή των πολιτών στην ανάδειξη της πλούσιας ομορφιάς των Ιωαννίνων, ένα «προτέρημα» που καθιστά την περιοχή μας ως έναν από τους πλέον αξιόλογους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.
Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας «η Δημοτική Αρχή προσεγγίζει την προσπάθεια για την προβολή του τουριστικού προορισμού «Ιωάννινα», όχι ως μία πρόσκαιρη παρέμβαση, αλλά ως μία διαρκή διαδικασία με συνεχόμενες δράσεις» και οργάνωσε το διαγωνισμό φωτογραφίας επιδιώκοντας «να ενεργοποιήσει και τους πολίτες σε μια συλλογική προσπάθεια προβολής της περιοχής μας». Σημείωσε δε πως προγραμματίζεται και συνέχεια σε ανάλογες δράσεις.Να σημειωθεί πως στην ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου για την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση αφού στο διαγωνισμό φωτογραφίας «Χιονισμένα Γιάννενα» συμμετείχαν συνολικά 123 Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες, για να επιλεγούν εν τέλει από την κριτική επιτροπή οι πέντε καλύτερες φωτογραφίες, οι οποίες και εκτίθενται πλέον στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ενώ έχουν αναρτηθεί και σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου τουριστικής προβολής του Δήμου Ιωαννιτών http://www.travelioannina.com.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι καταξιωμένοι φωτογράφοι Χάρη Μπινώλη, Χάρη Ρουσόπουλο και Αιμίλιος Νέος.Τέλος, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων του σώματος έδωσαν τα συγχαρητήρια τους σε όλους τους συμμετέχοντες και στους διακριθέντες.