Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η υγεία καταρρέει... «Ασθενείς σε κίνδυνο - Ο Θεός να βάλει το χέρι του»

Πλακάτ με αιχμηρά συνθήματα - Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα…
Με άμαξες και μαύρα μπαλόνια ξεκίνησε από το Γιαννιώτικο Σαλόνι η μεγάλη πορεία, το "Καραβάνι της Υγείας", στο πλαίσιο της πανελλαδικής συγκέντρωσης της ΠΟΕΔΗΝ στα Γιάννενα.
Με κεντρικό σύνθημα «Ασθενείς σε κίνδυνο - Ο Θεός να βάλει το χέρι του» και «Δεν θα επιτρέψουμε να βουλιάξουν το ΕΣΥ – το ΕΚΑΒ – την ΠΡΟΝΟΙΑ», η  πορεία  της ΠΟΕΔΗΝ, με συνθήματα  κατά του κ. Πολάκη, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, ξεκίνησε από το Γιαννιώτικο Σαλόνι, πέρασε από το...
κέντρο της πόλης, έφτασε στη λίμνη, επιβιβάστηκε σε καραβάκια και κατέληξε στο νησάκι Ιωαννίνων όπου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις.

Αν κάτι το χαρακτήριζε δεν ήταν τόσο η μαζικότητα όσο η εφευρετικότητα στα συνθήματα που είχαν αναγραφεί κυρίως στα μαύρα μπαλόνια. Συνθήματα που είχαν ως πρωταγωνιστές τον Σόιμπλε, τον Πρωθυπουργό, την Όλγα Γεροβασίλη και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Ο σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Χρήστος Γιωτόπουλος σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι στόχος της κινητοποίησης ήταν η ανάδειξη των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της δημόσιας υγείας.
Η υγεία καταρρέει ήταν το βασικό σύνθημα της κινητοποίησης και το μήνυμα που εστάλη και από τα Γιάννινα…