Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Χύμα τα απόβλητα στην ΒΙΠΕ, τα λύματα οδηγούνται στον Καλαμά..

Αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ με μεγάλη λίμνη λυμάτων
Σε αρδευτικό αύλακα και μέσω αυτού στον Καλαμά, καταλήγουν τα λύματα της Βιομηχανικής Περιοχής των Ιωαννίνων, καθώς φαίνεται ότι το αντλιοστάσιο που τα οδηγούσε στον βιολογικό καθαρισμό έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. 
Η εικόνα στην περιοχή είναι τραγική, καθώς καλύπτεται από απόβλητα και η δυσοσμία είναι αποπνικτική, δημιουργώντας προβλήματα και στην λειτουργία των μονάδων που βρίσκονται πλησίον του συγκεκριμένου σημείου.
Κάτοικοι μιλούν για περιβαλλοντική βόμβα και ζητούν την άμεση...
λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινοτητας Ροδοτοπίου κ. Παπαγεωργίου και Μεγάλου Γαρδικίου κ. Κυριακόπουλος, το αντλιοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα τις τριτοκοσμικές εικόνες.

Ο Πρόεδρος του Ροδοτοπίου είδε μάλιστα κάποιους να αδειάζουν με αντλίες τα λύματα προς τον αρδευτικό αύλακα και όταν τους ζήτησε εξηγήσεις, του είπαν -όπως ανέφερε- ότι είναι από τη ΔΕΥΑΙ, μετά απλά μαζέψανε τα μηχανήματα και έφυγαν. Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία καθώς και ο Δήμος Ιωαννιτών.
Η περιοχή έχει μετατραπεί σε έναν βούρκο από απόβλητα τα οποία καταλήγουν στην τάφρο της Λαψίστας και μέσω αυτής στον Καλαμά, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το περιβάλλον.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: