Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μαθητής των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στη «Βουλή των Εφήβων»

Με τον μαθητή της Α’ τάξης Λυκείου, Άγγελο Μπόζιο, ως τακτικό βουλευτή θα συμμετάσχουν τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ στη φετινή ΚΒ' Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων. Συνολικά στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 21.682 μαθητές, από 969 συνολικά σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο ελληνισμό και ο μαθητής του ΓΕΛ των Εκπαιδευτηρίων επιλέχθηκε μέσα από μια σύνθετη διαδικασία μοριοδότησης. 
Η «Βουλή των Εφήβων»...
αποτελεί ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, που κάθε χρόνο απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου των σχολείων.

Ο έφηβος τακτικός βουλευτής-μαθητής των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ θα λάβει μέρος στις εργασίες της ΚΒ´ Συνόδου του προγράμματος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν 6-10 Ιουλίου 2017 στο ελληνικό κοινοβούλιο. Επίκεντρο του προβληματισμού εφέτος είναι ο ενεργός πολίτης, που ζει και δραστηριοποιείται µε βάση τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές και αξίες, παρεμβαίνοντας δημιουργικά για να βελτιώσει την κοινωνία στην οποία ζει.
Οι εργασίες της Συνόδου έχουν ως στόχο να αποτελέσουν για τους μαθητές μια ανοικτή πλατφόρμα προβληματισμού, ανάδειξης καλών πρακτικών, ανταλλαγής εμπειριών συμμετοχής σε συλλογικές δράσεις, μέσα και έξω από το σχολείο, αλλά και κατάθεσης νέων ιδεών και προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση και να ενθαρρύνουν και άλλους εφήβους να εκφράζονται, να συμμετέχουν, να παρεμβαίνουν στα κοινά.