Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση εκπροσώπων της Παράταξης Μηχανικών «ΔΙΑΔΡΑΣΗ» με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και συνάδελφο, κ. Πέτρο Τσουμάνη, εν όψει των εκλογών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), είχαν σήμερα εκπρόσωποι της Παράταξης Μηχανικών «ΔΙΑΔΡΑΣΗ».  
Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που άπτονται του Φορέα και να τα συζητήσουν διεξοδικά. Έγινε ενημέρωση για το σημερινό καθεστώς καθώς και για το μέλλον του Φορέα, μιας και ο...
χρονικός ορίζοντας για τη λειτουργία όλων των Φορέων Διαχείρισης είναι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τονίστηκε ιδιαίτερα, ότι ο Φορέας είναι το μέσο διαχείρισης μια προστατευόμενης περιοχής, και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται προκειμένου να αποτελεί εργαλείο προστασίας αλλά και μέσο ανάπτυξης, της Λίμνης μας. Επισημάνθηκε ότι υπάρχει διαχρονικά καλή συνεργασία μεταξύ του Φορέα και του ΤΕΕ/ΤΗ, η οποία και πρέπει συνεχιστεί.
Επίσης παρουσιάστηκε συνοπτικά το έργο που έχει πραγματοποιήσει καθώς και οι προτάσεις και μελέτες που έχει εκπονήσει για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής, όπως το Οικολογικό Πάρκο Κατσικά, η μελέτη ανάκτησης όχθης, κ.α.
Από τη συζήτηση έγινε σαφές ότι είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία η ύπαρξη Χωροταξικού Σχεδιασμού, καθώς και του Π.Δ. της Λίμνης που πρέπει να γίνουν άμεσα προκειμένου να υπάρξει ορθολογική διαχείριση και συνύπαρξη δραστηριοτήτων στη Λίμνη. Η καθυστέρηση που παρατηρείται αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής και μόνο προβλήματα σωρεύει. 
Τέλος, σε ότι αφορά τις προσεχείς εκλογές στο ΤΕΕ, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας κ. Πέτρος Τσουμάνης ευχήθηκε στην Παράταξη «ΔΙΑΔΡΑΣΗ» καλή επιτυχία.