Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Κ. Τασούλας : «Το μόνο ωφέλιμο από αυτή την κυβέρνηση είναι να κάνει εκλογές»

Η πρώτη συνέντευξη του βουλευτή  μετά το “ξήλωμά” του από την Επιτροπή Δεοντολογίας
Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας μετά την απομάκρυνσή του με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής επειδή τάχθηκε υπέρ της βουλευτικής ασυλίας και δεν ψήφισε την παραπομπή του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου στη δικαιοσύνη για τα ομοφοβικά του σχόλια.
Αυτή είναι η τελευταία Κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά», τόνισε ο κ. Κώστας Τασούλας σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό (flash). «Και επιπλέον το μόνο ωφέλιμο που μπορεί να προσφέρει στη χώρα, είναι να κάνει εκλογές μία ώρα αρχύτερα», συμπλήρωσε.
Ο κ. Κ. Τασούλας επεσήμανε πως ο ανασχηματισμός...
περιχαρακώνει την Κυβέρνηση μέσα στον στενό κλοιό του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, κάνει πέρα μια δεύτερη φουρνιά «λαφαζανικούς», που επιμένουν να μην συμβαδίζουν στους ρυθμούς του Πρωθυπουργού, και επί της ουσίας επιδιώκει μάταια να κερδίσει χρόνο και εντυπώσεις ενώ πρόκειται για την ίδια Κυβέρνηση που πορεύεται βυθισμένη στις αποτυχίες, στα ψεύδη και στις ιδεοληψίες της.

Ο κ. Κώστας Τασούλας υπενθύμισε πως η χώρα χρειάζεται ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα και όχι επαναλήψεις  του ίδιου αποτυχημένου τροπαρίου. Η χώρα αντί να έχει σωρευτική  ανάπτυξη 6,5% τη διετία 2015-2016, όπως προέβλεπαν όλα τα διεθνή σενάρια, επέστρεψε δραματικά στην ύφεση ως τίμημα μιας καταστροφικής πολιτικής που ακολουθήθηκε.
Σχολιάζοντας, εξάλλου, το πρόγραμμα της ΝΔ ο κ. Κώστας Τασούλας υπενθύμισε πως πρόκειται για συγκροτημένη, συγκρατημένη και κοστολογημένη πρόταση εξόδου από την κρίση χωρίς την παροχολογία και την υποσχεσιολογία του παρελθόντος και ξεκαθάρισε πως το αίτημα για εκλογές έχει νόημα, γιατί η επόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να βρει μία χώρα με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, δεδομένου πως κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση επιδεινώνεται.  Μετά την δραματική εμπειρία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιχείρησε τη μεγαλύτερη μεταπολεμικά εξαπάτηση των πολιτών η Συμφωνία Αλήθειας που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποκαταστήσει έμπρακτα όχι μόνο την οικονομία της χώρας αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, κατέληξε ο κ. Τασούλας