Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Πρόσκληση Ν.Ο.Ι στην τοπική κοινωνία για αρωγή στην «επιστροφή» μεγάλων διοργανώσεων στην πόλη

Μία ανοιχτή πρόσκληση προς τα μέλη του, προς τους παλιούς αθλητές του, αλά ουσιαστικά προς το σύνολο της τοπικής κοινωνίας απευθύνει ο ΝΟΙ ώστε να υποστηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται για την «επιστροφή» μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στην πόλη των Ιωαννίνων. 
Η έκκληση γίνεται με αφορμή τη διεξαγωγή του 82ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα, με την τελική φάση Παίδων – Κορασίδων.
Στόχος και όραμα της Διοίκησης του ΝΟΙ είναι η αναβάθμιση και μόνιμη επαναλειτουργία των...
αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΝΚΙ που αφορούν την Κωπηλασία (υγρός στίβος, Πύργος τερματισμού, λεμβαρχεία, περιβάλλων χώρος), ο οποίος υλοποιείται ήδη με αφορμή τη φιλοξενία των επικείμενων αγώνων του Πρωταθλήματος. Επίσης, η επαναλειτουργία του ανενεργού σήμερα ξενοδοχείου ΚΕΚΩΠ ως αθλητικού ξενώνα, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί και την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας για προπονήσεις στα Γιάννενα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ΝΟΙ ανέλαβε και έφερε εις πέρας με τη βοήθεια του δήμου Ιωαννιτών και την οικονομική συνδρομή του Σωματείου «Καλλιπάτειρα» τις εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του Πύργου της Κωπηλασίας που κατέστη και πάλι μετά από χρόνια, λειτουργικός. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, πως ο ΝΟΙ έχει ήδη υποβάλλει σχετική πρόταση προς την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και τη ΓΓΑ, ως ιδιοκτήτρια των εγκαταστάσεων, ώστε να επιτραπεί η διαμονή ενός φύλακα του Ναυτικού Ομίλου στον Πύργο της Κωπηλασίας, σε μόνιμη βάση, για να αποτραπούν φαινόμενα νέων βανδαλισμών.

«Θεωρούμε ιστορική υποχρέωση όλης της Κωπηλατικής οικογένειας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας, των Ναυταθλητικών σωματείων και των τοπικών φορέων να βοηθήσουν, καθένας από την μεριά του, στο να ξαναγίνουν τα Γιάννενα «μητρόπολη» της Κωπηλασίας. Το επιβάλλουν αυτό η μακρά παράδοση της πόλης μας στο άθλημα και οι μεγάλες επιτυχίες που έχει χαρίσει στη χώρα μας η Γιαννιώτικη Κωπηλασία τις τελευταίες δεκαετίες», αναφέρει στο κάλεσμά του ο ΝΟΙ.