Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Θησαυρό των Γερμανών από την κατοχή ίσως κρύβει κάστρο σύμφωνα με ημερολόγιο αξιωματικού των SS - Ο χάρτης

Σύμφωνα με ημερολόγιο αξιωματικού των Ες Ες υπάρχει κρυμμένος θησαυρός που η αξία του υπολογίζεται στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια. 
Σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών, οι Ναζί έκρυψαν περίπου 28 τόνους χρυσού αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είχαν κλέψει από διάφορα μέρη της κατεχόμενης Ευρώπης, σε ένα κάστρο του 16ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται...
σήμερα στην Πολωνία. Για αυτό τον λόγο, οι σημερινοί ιδιοκτήτες του κάστρου εγκατέστησαν περιμετρικό φράχτη και δίκτυο καμερών παρακολούθησης, ώστε να εμποδίσουν επίδοξους κυνηγούς θησαυρών από το να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο κάστρο.
Τον μπελά τους φαίνεται πως βρήκαν οι ιδιοκτήτες ενός κάστρου στην Πολωνία, εξαιτίας μιας πληροφορίας για έναν κρυμμένο θησαυρό των Ναζί, αλλά αν η πληροφορία αποδειχθεί αληθινή, ο μπελάς τους θα ανήκει στο παρελθόν.

Ο χάρτης του χαμένου θησαυρού
Το κάστρο Χόχμπεργκ βρίσκεται στο χωριό Ροζτόκα, της Κάτω Σιλεσίας, περίπου 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τσεχία και είναι ένα από τις 11 τοποθεσίες που περιέγραφε στο ημερολόγιό του ο Έγκον Όλενχαουερ, αξιωματούχος των Ες Ες. Το συγκεκριμένο ημερολόγιο ανήκε σε μια μασωνική στοά για δεκαετίες και η ύπαρξή του έγινε γνωστή μόλις τον περασμένο χρόνο, όταν πέθανε και ο τελευταίος επιζών πρώην αξιωματικός των Ναζί, που είχε σχέση με το ημερολόγιο.
Ο Ρόμαν Φουρμάνιακ, επικεφαλής του ιδρύματος Σιλεσιανή Γέφυρα (Silesian Bridge), ο οποίος κατέχει το ημερολόγιο εδώ και μια δεκαετία περίπου, δηλώνει πως το εν λόγω ημερολόγιο υποδεικνύει ξεκάθαρα το κάστρο Χόχμπεργκ ως την τοποθεσία, ανάμεσα σε άλλες, που οι Ναζί χρησιμοποίησαν για κρυψώνες. Σύμφωνα με το ημερολόγιο, κάτω από το κάστρο, σε ένα δωμάτιο στη βάση ενός πηγαδιού το οποίο ανατινάχθηκε, ίσως υπάρχουν ράβδοι χρυσού της τράπεζας του Ράιχ (Reichsbank) καθώς και άλλοι θησαυροί από το Μπρέσλαου (μια γερμανική πόλη, η οποία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποκτήθηκε από την Πολωνία) και που η αξία τους σήμερα κυμαίνεται περίπου σε 1,54 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Βασισμένος στις οδηγίες που έλαβα από τους μασώνους (Quedlinburgers), πιστεύω πως έχω εντοπίσει το πηγάδι στον χώρο του κάστρου» δήλωσε ο Φουρμάνιακ, μιλώντας στο μέσο ενημέρωσης

The First News.
Τα κλοπιμαία, τα οποία τοποθετήθηκαν από τα Waffen SS σε συνεργασία με πλούσιους κάτοικους της περιοχής, σε μια προσπάθεια να τα κρύψουν, αφού η Βέρμαχτ άρχισε να χάνει στο Ανατολικό Μέτωπο, πιστεύεται πως είναι θαμμένα κάτω από το κάστρο, μαζί με τα λείψανα ορισμένων μαρτύρων, οι οποίοι άκουσαν ή παρακολούθησαν την επιχείρηση καταστροφής του πηγαδιού.
Μία από τις σελίδες του ημερολογίου από τις αρχές του 1945, αναφέρει συγκεκριμένα το κάστρο και τον Δρ. Γκούντερ Γκρούντμαν, έναν Γερμανό συντηρητή, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την καταγραφή και την αποθήκευση των θησαυρών των Ναζί εν μέσω της κατάρρευσης του Τρίτου Ράιχ.
«Ο Δρ. Γκρούντμαν και οι άνθρωποί του είχαν προετοιμάσει ήδη στον χώρο του κάστρου ένα βαθύ πηγάδι. Τα ακόλουθα τοποθετήθηκαν στον πάτο του πηγαδιού, σε βαρέλια: κοσμήματα, νομίσματα και ράβδοι, πολλές εκ των οποίων είχαν ζημιές, είχαν σημάδια από πυροβολισμούς. Αφού τελειώσαμε, το πηγάδι ανατινάχθηκε, γεμίστηκε και καλύφθηκε. Ο Γκρούντμαν είναι πολύ καλός οργανωτής. Μετά την παράδοση αυτών των 28 τόνων, οι τοπικοί χωροφύλακες απομακρύνθηκαν και τα ίχνη τους… χάθηκαν. Σφραγίσαμε, καλύψαμε και ασφαλίσαμε την περιοχή με έκρηξη, η οποία σχεδιάστηκε στο πάρκο, σύμφωνα με το σχέδιο και το σχεδιάγραμμα του Δρ. Γκρούντμαν».

Η ιστορία του κάστρου
Το παλάτι Χόχμπεργκ στη Ροζτόκα, ένα από τα πολλά οικήματα που ανήκαν σε μια πλούσια, αριστοκρατική οικογένεια, αγοράστηκε το 2017 από μία οικογένεια Πολωνών, οι οποίοι θέλησαν να το επισκευάσουν και να το μετατρέψουν σε τουριστικό προορισμό. Οι τοπικές αρχές πολιτιστικής κληρονομιάς, έδωσαν την έγκρισή τους να ερευνηθεί ο χώρος για το ανατιναγμένο πηγάδι και οι ιδιοκτήτες έχουν στήσει φράχτη και 24ωρη παρακολούθηση, για να αποτρέψουν επίδοξους κυνηγούς θησαυρών από το να αποκτήσουν πρόσβαση στον χώρο.
Ο Φουρμάνιακ παρέδωσε το ημερολόγιο στο υπουργείο Πολιτισμού της Πολωνίας το 2019. Πριν από αυτό όμως, διάφορα γερμανικά ινστιτούτα, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου του Γκότινγκεν, επιβεβαίωσαν πως το ημερολόγιο και η γραφή με πένα χρονολογούνται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από τότε, οι αρχές της Πολωνίας αναμένεται να προχωρήσουν στις δικές τους αξιολογήσεις.
Σύμφωνα με τον Φουρμάνιακ, η μασωνική στοά θα ήθελε οποιοδήποτε από τα ευρήματα που ενδεχομένως βρεθεί, να «επιστραφεί στους κανονικούς κατόχους, αν είναι δυνατόν». Ανάμεσα στις 11 τοποθεσίες που αναφέρονται στο ημερολόγιο, αναφέρονται και τεράστιοι θησαυροί, θρησκευτικά κειμήλια και έργα τέχνης από την Πολωνία, τη Σοβιετική Ένωση, τη Γαλλία, το Βέλγιο και άλλες περιοχές που κατείχαν οι Ναζί.