Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Πρότυπο το Λύκειο της Ζωσιμαίας αλλά η ΕΛΜΕ αντιδρά με μπαγιάτικο αντικοινωνικό συντεχνιακό συνδικαλισμό άλλων εποχών

Επιτέλους τα Γιάννενα αποκτάνε πάλι "Πρότυπο Λύκειο", το Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής και έτσι ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των φορέων της περιοχής. Ο χαρακτηρισμός περιλαμβάνεται στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αναρτήθηκε και είναι σε δημόσια διαβούλευση.
Όμως η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εκδίδει την μία ανακοίνωση μετά την άλλη προκειμένου να καταγγείλει την μετατροπή της Ζωσιμαίας σε Πρότυπο Λύκειο γιατί με μπαγιάτικο αντικοινωνικό συντεχνιακό συνδικαλισμό άλλων εποχών λέει ότι θα χαθούν οργανικές θέσεις.
Όταν μάλιστα η ίδια η ΕΛΜΕ ούτε λέει λέξη, αλλά και ούτε είχε πει κάτι καθώς από ετών λειτουργούν Πρότυπα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο αλλά δεν λειτουργεί Λύκειο. Και αφού η ΕΛΜΕ δεν θέλει το Λύκειο γιατί δεν ζητά και την κατάργηση του πρότυπου Γυμνασίου, ή ακόμα και των δημοτικών;;; 
Έτσι με γλώσσα που μυρίζει συνδικαλιστική μπαγιατίλα και δείχνοντας ότι δεν την...
ενδιαφέρει το πώς θα πάει μπροστά η παιδεία, η ΕΛΜΕ (το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών) σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση προωθεί τη λεγόμενη Αριστεία σε αντίθεση με την αναγκαιότητα της εποχής μας, που είναι η ενιαία, καθολική, δημόσια και δωρεάν παιδεία, που θα εξυψώνει το μορφωτικό επίπεδο του λαού μας. Το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας που θεσμοθετείται θα διαχυθεί συνολικά στην Εκπαίδευση και θα λειτουργήσει «πειραματικά» για την εφαρμογή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας.
Αυξάνει τον αριθμό των προτύπων με στόχο ένα σχολείο αριστείας σε κάθε περιοχή. Έτσι δημιουργεί συνειδητά ένα νέο τοπίο στην Εκπαίδευση με σχολεία Α και Β (ή άλλες κατηγορίες), με καθηγητές πολλών ταχυτήτων και ανταγωνισμό σχολικών μονάδων και καθηγητών - «με πολλά προσόντα» - με δημιουργία συνείδησης ΕΛΙΤ από την παιδική ηλικία».
Μάλιστα με περίσσιο θράσος η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλεί τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων καθώς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου «να εκφράσουν άμεσα την θέση τους, ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα να γνωρίζει αν συμφωνούν ή όχι με την δημιουργία Πρότυπου Λυκείου στην πόλη μας»!!!
Τα λόγια περιττεύουν…