Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Σοβαρές αιχμές Ψαθά για Νάνο: Ένταση με "κορωνοϊό" και "γιατρό ασφαλείας"

Τρικυμιώδες το Περιφερειακό Συμβούλιο για το «γιατρό ασφαλείας» κατά την αιχμή του κορωναϊού - Πολιτικός τουρίστας ο Ριζόπουλος άφησε ακάλυπτο το σύμβουλό του!
Μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκαλύψεις, απαντήσεις, σφοδρές αντιδράσεις και απειλές για προσφυγές στη Δικαιοσύνη, όταν ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και αναφέρθηκε σε υπόθεση που αφορούσε σε κρούσματα του Covid-19 που εκδηλώθηκαν σε εργαζόμενους μεγάλης επιχείρησης της Άρτας.
Στην τοποθέτησή του τόνισε ότι ένα από τα μελανά σημεία της διαδικασίας ήταν η έλλειψη συνεργασίας με τον ιατρό εργασίας της επιχείρησης και κατονομάζοντας...
τον κ. Στάθη Νάνο ανέφερε «Δεν υπήρξε φυσική παρουσία στο χώρο του εργοστασίου, επαφή με τους εργαζόμενους, καθώς και... επαφή με τους ασθενείς και... τους ιδιοκτήτες. Δηλαδή πλημμελής άσκηση των καθηκόντων του. 
Και το όνομα του γιατρού της επιχείρησης είναι Στάθης Νάνος. Τόσο καιρό δεν δημοσιοποιήθηκε ποιος είναι ο γιατρός του εργοστασίου.
Στις 30 Μαρτίου και στις 2 Απριλίου στείλαμε έγγραφο στην επιχείρηση με οδηγίες όπου αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα ο ρόλος και το αντικείμενο εργασίας του ιατρού. Όμως ο κ. Νάνος αντί να ζητήσει πρωτίστως συγνώμη από το προσωπικό της επιχείρησης, τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Υγείας, κατηγορεί ανυπόστατα...» είπε ο κ. Ψαθάς.

Τρισυπόστατος
Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης αποκάλεσε «τρισυπόστατο» τον κ. Νάνο καθώς ήταν ταυτόχρονα ο γιατρός εργασίας στις δύο ομοειδείς μονάδες, ενώ απασχολούνταν και στο Νοσοκομείο.
Ο Αλ. Καχριμάνης που παρενέβη στο σημείο εκείνο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Νάνο, τον οποίο κατηγόρησε για τη στάση του, αφήνοντας αιχμές και για την επαγγελματική του ενασχόληση, επίσης ως ιατρός εργασίας σε άλλη επιχείρηση γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων στην περιοχή της Άρτας.
«Τώρα ανακαλύπτουμε, ότι είστε τρισυπόστατος και έρχεσαι στο περιφ. συμβούλιο και αντί να απολογηθείς, κάνεις και μαθήματα. Κοντέψατε με τη στάση σας να διαλύσετε την επιχείρηση», ήταν μερικές μόνο από τις επισημάνσεις του κ. Καχριμάνη με τη συζήτηση να ξεφεύγει από τα ευπρεπή όρια.

Χαλαρή έως μηδαμινή η αντίδραση Ριζόπουλου
Εντύπωση προκάλεσε ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» στην οποία ανήκει ο κ. Νάνος είχε αντίδραση που εκτιμήθηκε από χαλαρή έως μηδαμινή. Και ασφαλώς σε πολλούς προκάλεσε εντύπωση το πως ο αποκαλούμενος λόγω της μόνιμης διαμονής του στην Αθήνα «πολιτικός τουρίστας» κ. Σπ. Ριζόπουλος άφησε ακάλυπτο τον κ. Νάνο.
Ο ιατρός εργασίας της επιχείρησης κ. Νάνος είχε υποστηρίξει ότι η Περιφερειακή Αρχή έγινε βασιλικότερη από τον πολιτικό της φίλο εργοστασιάρχη αλλά αυτό που κατάφερε είναι να συζητείται το όνομα της επιχείρησης σε όλα τα καφενεία της Άρτας.
Μεταξύ των άλλων ο κ. Νάνος είχε επιρρίψει ευθύνες στον κ. Ψαθά ζητώντας να παραιτηθεί από την θέση του. Η υπόθεση φυσικά αφορούσε σε κρούσματα του Covid-19 που εκδηλώθηκαν σε εργαζόμενους μεγάλης επιχείρησης της Άρτας. Με αφορμή λοιπόν όσα είχε πει δημόσια ο κ. Νάνος, ο αντιπεριφερειάρχης τοποθετήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Επικράτησε κομφούζιο, έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης, σφοδρές αντιδράσεις και προειδοποίηση για προσφυγές στη δικαιοσύνη. Ο κ. Νάνος ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, όπως ήταν αυτονόητο, υποστήριξε, ότι ως ιατρός εργασίας έκανε το καθήκον του στο ακέραιο και απέδωσε σε προσπάθεια πολιτικής και φυσικής εξόντωσης του ιδίου, την αντίδραση της περιφερειακής αρχής.
Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειακός σύμβουλος των «Οριζόντων Ηπείρου» Στάθης Νάνος είχε ζητήσει να παραιτηθούν τέσσερα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής γιατί θεώρησε ότι δε διαχειρίστηκαν σωστά την κρίση με την εκδήλωση κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια μεγάλη γαλακτοκομική μονάδα στην Άρτα, προ μερικών εβδομάδων.