Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Μπάχαλο στο “Ριζοπουλαίϊκο”: Έβγαλαν τα άπλυτα στη φόρα - Οι “σπαρταριστοί” εσωτερικοί διάλογοι

«…είπες μ@λ@κίες…» - Ο αντιπρόεδρος της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” Θεόδ. Δασούλας αποκαλύπτει συνομιλίες στο mes με τον Σπ. Ριζόπουλο
Βαρύ πλήγμα για την περιφερειακή παράταξη “Ορίζοντες Ηπείρου” του Σπ. Ριζόπουλου η δημοσιοποίηση ιδιωτικών διαλόγων που αποκαλύπτει με δημόσια ανάρτησή του στο facebook ο αντιπρόεδρος της παράταξης. και δείχνουν το πολιτικό μπάχαλο, την ασυνεννοησία και τις χαρακτηριζόμενες ως ιδιόρρυθμες συμπεριφορές του κ. Ριζόπουλου.
Πρόκειται για διαλόγους που οδήγησαν τον αντιπρόεδρο της παράταξης Θεόδωρο Δασούλα στην παραίτηση, ο οποίος επισημαίνει ωμά στον κ. Ριζόπουλο αναφορικά με τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο «…οφείλω να σου πω πως είπες μ@λ@κίες…», και...
άλλα πολλά (Link και φωτο παρακάτω)

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν παραιτηθεί τα 2 από τα 4 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των “Οριζόντων Ηπείρου” (το 5ο  μέλος είναι ο ίδιος ο κ. Ριζόπουλος) και συγκεκριμένα παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος κ. Θεόδ. Δασούλας και το μέλος κ. Νικολέττα Νικολάου.

Παράλληλα σε σχόλιό της στην ίδια ανάρτηση το έτερο από τα δύο μέλη του Δ.Σ. της παράταξης που παραιτήθηκαν, η κ. Νικολέττα Νικολάου κατηγορεί τον κ. Ριζόπουλο ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι… τα είχε φορτώσει στον κόκορα!!! «Έκανε τις διακοπές του με την οικογένεια του, όταν εμείς τρέχαμε στην Ήπειρο για την παράταξη κ αφήσαμε χωρίς διακοπές τα παιδιά μας...» αναφέρει η κ. Νικ. Νικολάου!!!

Δασούλας: Είναι κουκλοθέατρο - Αποχωρώ, δεν έχουν καμία σοβαρότητα και υπευθυνότητα
Σε συνέντευξή του την Πέμπτη 20/2 στον κ. Γ. Γιαννάκη ο κ. Ριζόπουλος αναφερόμενος στους αποχωρήσαντες, τους καταλόγισε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την κατάσταση όταν σοβαρεύει, και ένας υγιής οργανισμός τους αποβάλλει…» (ΒΙΝΤΕΟ πιο κάτω).

Με την απαντητική του δήλωση ο κ. Δασούλας αντιμετωπίζει απαξιωτικά τις δηλώσεις Ριζόπουλου και τις ταξινομεί στην υποκατηγορία της “δημιουργίας εντυπώσεων” αναφέροντας χαρακτηριστικά «…όταν αντιλαμβάνομαι πως δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα και καμιά υπευθυνότητα εκτιμώ πως το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να αποχωρήσω».
Και συνεχίζει ο κ. Δασούλας περιφρονώντας και προσπερνώντας τον επικεφαλής των Οριζόντων Σπ. Ριζόπουλο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά και υποτιμητικά «Τώρα φυσικά έχω καταλάβει γιατί ο σημερινός περιφερειάρχης δείχνει ως ο απόλυτος κυρίαρχος. Δεν είχε και δεν έχει σοβαρούς πολιτικούς αντιπάλους».
Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος των Οριζόντων Ηπείρου έχει κάνει λόγο για παράταξη - κουκλοθέατρο, επισημαίνοντας προφητικά «Όταν μια αυτοδιοικητική παράταξη έχει χάσει με το καλημέρα την καθημερινότητα, δεν έχει μέλλον».
Σημειώνεται ότι βασική αφορμή της ρήξης υπήρξε ανακοίνωση του κ. Ριζόπουλου ότι διαπλεκόμενος ξενοδόχος βρίσκεται πίσω από την απόφαση Καχριμάνη (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Φεύγει ή μήπως πραγματικά είναι άλλης ανώτερης κλάσης;
Ένα στοιχείο που κατακρίνεται έντονα, είναι το από αρκετούς πολιτικά αποδιδόμενο στον κ. Ριζόπουλο “κόμπλεξ ανωτερότητας” (σ.σ. επιθυμία να περνιέται για "ανώτερης κλάσης") συνδυαζόμενο μάλιστα με αλαζονική συμπεριφορά, “διώχνοντας” έτσι φίλους και στελέχη. Με τρόπο που σε αρκετούς θυμίζει ότι συχνά η αναπλήρωση της χαμένης αυτοπεποίθησης τον αναγκάζει ίσως να δημιουργήσει στον εαυτό του μια επίπλαστη ψευδή εικόνα ισχύος και υπεροχής. Και άσχετα από το εάν αυτά ευσταθούν ή όχι, γεγονός παραμένει η διαρκής αποδυνάμωση της παράταξης και η μη ελεγχόμενη διαρροή ατόμων.
Σε κάθε περίπτωση συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ριζόπουλος ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία ώστε «να τα βροντήξει όλα κάτω και να φύγει» με τον κατά το δυνατόν πιο ανώδυνο για αυτόν τρόπο. Προσδιορίζουν μάλιστα ως απώτερο χρόνο το Φθινόπωρο του 2021.
Τούτο μάλιστα προσεγγίζει την βεβαιότητα, εφόσον ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος φέρει στη Βουλή και ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση, που θα καταργεί την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ και θα προβλέπει ότι θα εκλέγεται ο συνδυασμός που θα λαμβάνει άνω του 40% την Α΄ Κυριακή, καθώς ο κ. Ριζόπουλος δεν θα διατηρεί πλέον ούτε την παραμικρή ελπίδα…


Δασούλας σε Ριζόπουλο: «…οφείλω να σου πω πως είπες μ@λ@κίες και αν θες με ακούς…»

Απόσπασμα από τις δηλώσεις Ριζόπουλου (από την ανάρτηση στο facebook του κ. Θεόδ. Δασούλα)


Κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δείτε όλες τις συνομιλίες που δημοσιοποιεί ο κ. Δασούλας

Η ανακοίνωση στο facebook του αντιπροέδρου των Οριζόντων Ηπείρου Θεοδ. Δασούλα για τους λόγους της παραίτησής του

«Δεν είχα σκοπό να κάνω γνωστούς τους λόγους για τους οποίους επέλεξα να παραιτηθώ από αντιπρόεδρος της περιφερειακής παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου.

Οι δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων όμως του επικεφαλής και προέδρου της παράταξης στην τηλεοπτική εκπομπή (20/2/2020) με τον δημοσιογράφο Γιώργο Γιαννάκη με αναγκάζουν να κάνω γνωστά τα εξής:

Στις 4/9/019 μου ζητήθηκε να συντάξω μια ανακοίνωση σχετικά με τους πανευρωπαϊκούς αγώνες κωπηλασίας που θα διεξαγόταν στις 9/9/019 στη λίμνη Παμβώτιδα.

Πράγματι συνέταξα την ανακοίνωση αυτή όπως φαίνεται και από τα σχετικά, πλην όμως και παρότι έφερε το όνομα μου, στις 5/9/019 που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν αλλοιωμένη.

Αυτό στάθηκε αφορμή για αρνητικά σχόλια και ρεπορτάζ είς βάρος μου φτάνοντας και σε προσωπικό επίπεδο.
Δεν είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη των πραγμάτων όταν κάτι σοβαρεύει, το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα, πλην όμως όταν αντιλαμβάνομαι πως δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα και καμιά υπευθυνότητα εκτιμώ πως το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να αποχωρήσω.

Το έχω τονίσει πολλές φορές πως την ενασχόληση μου με τα κοινά την βλέπω τελείως διαφορετικά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ουσία και τίποτα παραπάνω.

Όσα χρόνια και από όποιες θέσεις και αν κατείχα, πάντα αυτό είχα ως πρόταγμα και ποτέ μου δεν έδωσα δικαιώματα.

Μπορεί να έχω κάνει και λάθη, για σκοπιμότητες όμως δεν μπορεί να μου προσάψει κανείς το παραμικρό.
Η ενασχόληση μου με τα κοινά μιας και προϋποθέτει: συλλογικότητα, συνεργασία, αλληλεγγύη και πολλά άλλα, στηρίζετε σε αυτή τη βάση και το απέδειξα και προεκλογικά (που προέταξα το συμφέρον της παράταξης πάνω από το προσωπικό και σε αυτό μπορούν να με επιβεβαιώσουν η να με διαψεύσουν οι συνυποψήφιοι μου αλλά) και μετεκλογικά...

Τώρα φυσικά έχω καταλάβει γιατί ο σημερινός περιφερειάρχης δείχνει ως ο απόλυτος κυρίαρχος.

Δεν είχε και δεν έχει σοβαρούς πολιτικούς αντιπάλους.

Τι να περιμένει κανείς όμως όταν τρεις επικεφαλής παρατάξεων δεν γνωρίζουν ούτε πόσες υπογραφές απαιτούνται για να διεξαχθεί ένα έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο!!!

Στην χώρα των τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Επειδή συνεχίζω να πιστεύω στο ομαδικό πνεύμα:

Αν στο μέλλον η μοίρα τα φέρει έτσι και θα πρέπει να συνεργαστώ με κάποιον ή κάποιους από τους προαναφερθέντες και θα έχει να κάνει για το κοινό καλό, προφανώς και θα συνεργαστώ μαζί τους.

Συνεργασία για το κοινό καλό θα κάνουμε, δεν θα τους παντρευτώ. Κάτι σαν σύμφωνο συμβίωσης δηλαδή που ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί την σημαντικότητα του μιας και ως χώρα έχουμε ένα οικογενειακό δίκαιο της κακιάς ώρας που από αυτό πολλοί πλουτίζουν γι'αυτό και δεν το αγγίζουν...

Κλείνοντας θα τονίσω επίσης πως αν και όποτε χρειαστεί, δεν θα διστάσω να (βρίσω) και υπουργό ή και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ακόμα, καθότι δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που τους τινάζουν από τα σακάκια την πιτυρίδα για να τους είμαι αρεστός...

Με ενδιαφέρει η ουσία και ούτε αισθάνομαι μειονεκτικά, όποιον και αν έχω απέναντι μου.»