Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ανοιχτή προοπτική για τη δημιουργία «Τεχνόπολης»

Σε αναζήτηση έκτασης περίπου 9.000 τ.μ. βρίσκεται η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία και με το δήμο Ιωαννιτών για την πιθανότητα δημιουργίας εγκαταστάσεων σε χώρο όχι μακριά από τα Γιάννενα, αλλά σίγουρα όχι στο κέντρο.
Στην εγκατάσταση αυτή φιλοδοξία των τοπικών φορέων, κατόπιν της συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας, πληροφορικής και καινοτομίας που...
έχουν εγκατασταθεί στα Γιάννενα, είναι να δημιουργηθεί μία υποδομή φιλοξενίας επιχειρήσεων τεχνολογίας, στα πρότυπα μίας «Τεχνόπολης».
Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης εξήγγειλε  τη «δημιουργία τεχνόπολης», εξαγγελία που αναμένεται να επιφέρει επιπτώσεις στο τεχνολογικό πάρκο, καθώς όπως τόνισε, η εξέλιξη προήλθε από συζητήσεις με τις εταιρίες P&I και TeamViewer, που στεγάζονται στο τεχνολογικό πάρκο.

Ο κ. Καχριμάνης είπε μάλιστα ότι «κάναμε συζητήσεις και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων – ανέφερε- για εξεύρεση πιθανής έκτασης, 9000 τ.μ. εγκαταστάσεων,  για τη δημιουργία μιας περιοχής με υποδομές υψηλής τεχνολογίας, περίπου σαν μια Τεχνόπολη».
Το μεγάλο κίνητρο είναι η πρόθεση των εταιρειών, ενδεχομένως και άλλων που θα ακολουθήσουν, να προχωρήσουν σε προσλήψεις εκατοντάδων ατόμων. Τη σχετική ενημέρωση παρείχε χθες ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης που χαρακτήρισε μεγάλη υπόθεση εάν τελικά ο χώρος αυτός βρεθεί και δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια η απαιτούμενη υποδομή.

Ήδη πάντως όπως ανέφερε έχει ενημερώσει σχετικά και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και τον υπουργό Ανάπτυξης, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

«Ο κ. Πρωθυπουργός θα στηρίξει την προσπάθεια που θα είναι κοινή με το Δήμο Ιωαννιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.