Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Διακρίσεις για τους αθλητές αλλά και τον προπονητή του γιαννιώτικου συλλόγου Πρωτέα Ιωαννίνων

Στο κλειστό γυμναστήριο της Ιερισσού της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε στις 27 και 27 Ιανουαρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TAE KWON-DO Ανδρών- Γυναικών για το 2019 . Ένα διήμερο όπου Αθλητικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών σε αυτό το πρωτάθλημα με τους πρωταθλητές τους. Ένα διήμερο γεμάτο με έντονο συναγωνισμό αλλά όχι τόσο μεγάλη συμμετοχή αθλητών.
Ο Γιαννιώτικος Αθλητικός Σύλλογος ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ( Λαμπρίδη 4 τηλ:6945262661 ) έδωσε το παρόν μόνο...
με έναν αθλητή αυτή τη φορά, ο οποίος κατέκτησε 1 Χρυσό και 1 Χάλκινο μετάλλιο.
Ο Σύλλογος των Πρωταθλητών της Πόλης μας, για πρώτη φορά τα τελευταία 18 χρόνια συμμετέχει με τόσο μικρό αριθμό αθλητών. Η υπόλοιπη ομάδα των ανδρών γυναικών φέτος δεν συμμετείχε.
Πιο αναλυτικά ο Αθλητής του Α.Σ. Πρωτέα Ιωαννίνων Μπαντής Αχιλλέας ( χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης το 2018) κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στις Μάχες -58 κιλά ανδρών και το Χάλκινο στις τεχνικές 2 Dan ανδρών. Έτσι διατήρησε για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Πρωταθλητή και πήρε το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019 στην Ιταλία στις αρχές Απριλίου.
Ο Προπονητής του Γιαννιώτικου Συλλόγου και Πρόεδρος πια της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Παπαδιώτης Γεώργιος μας δήλωσε σχετικά με το Πρωτάθλημα και τις επιτυχίες του Α.Σ.ΠΡΩΤΕΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, αλλά και για τα δικά του νέα καθήκοντα ως Πρόεδρος και υπεύθυνος Διαιτησίας στην Ελλάδα: «είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε με τόσο μικρό αριθμό αθλητών. Διάφορα προβλήματα δεν επιτρέψανε τη συμμετοχή για φέτος σε όλη την ομάδα του συλλόγου μας. Δώσαμε το παρόν και σε αυτή τη διοργάνωση μόνο με έναν αθλητή και δικαιωθήκαμε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε καθημερινά στο Σύλλογό μας. Η συμμετοχή μας σε κάθε αθλητική δραστηριότητα (φιλικοί αγώνες, προετοιμασία κτλ) για να βρίσκετε ο Σύλλογός μας σε αυτό το επίπεδο γίνετε όλο και πιο δύσκολη. Καταφέραμε και φέτος να έχουμε γιαννιώτες αθλητές στην Εθνική Ομάδα και να μας εκπροσωπήσουν και σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπως κάθε χρονιά. Σειρά τώρα έχει η ομάδα των Εφήβων-Νεανίδων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Αθήνα στις 8,9,10 Φεβρουαρίου 2019. Εύχομαι στους αθλητές μας καλή προετοιμασία, μακριά από τραυματισμούς και είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε και άλλα Χρύσα μετάλλια και εισιτήρια για το Πανευρωπαϊκό στην Ιταλία».
Κατά την διάρκεια του Πρωταθλήματος έγινε και η αλλαγή ηγεσίας της Διαιτησίας από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Αναστάσιο Βαλασιάδη και αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο, έδωσε τον λόγο στον γιαννιώτη προπονητή κ. Παπαδιώτη Γεώργιο ο οποίος δήλωσε:
«θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Βαλασιάδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ΑΟΤΕ για την τιμή που μου έκαναν να μου αναθέσουν τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μάστερ Στέφανο Ντόβα για όσα πρόσφερε ως πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας. Η θητεία του στο αξίωμα αυτό έδωσε ώθηση στον θεσμό. Με το ήθος και τη διακριτική του παρέμβαση συνέβαλε στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας.
Σήμερα, για μένα είναι μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη που παραλαμβάνω τη σκυτάλη στην επιτροπή διαιτησίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η επιτυχία μιας αθλητικής διοργάνωσης εξαρτάται και από την επιτυχημένη διαιτησία. Είναι αυτή που συμβάλλει στο «ευ αγωνίζεσθαι» και στην ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση ενός αγώνα, που στο τέλος, νικητές και ηττημένοι αποχωρούν από το τερέν με την αίσθηση ότι κέρδισε ο καλός κι όχι ο ¨εκλεκτός¨.
Σήμερα οι απαιτήσεις στον αθλητικό χώρο αυξάνονται συνεχώς. Το ίδιο και η ανάγκη για καλύτερη διαιτησία. Η αναβάθμισή της προϋποθέτει ομαδική δουλειά. Γι΄αυτό στόχος μας, δικός μου και των συνεργατών, θα είναι να μειώσουμε τα λάθη, τουλάχιστον αυτά που οφείλονται στην έλλειψη γνώσεων ή εμπειρίας.
Υποσχόμαστε ότι με συνεχή προσπάθεια, συνέπεια αλλά και αποφασιστικότητα θα εξελίξουμε περισσότερο τον θεσμό, με τελικό στόχο την αναβάθμιση της αξιοπιστίας και του κύρους τόσο των διαιτητών όσο και της διαιτησίας.
Τους ευχαριστώ που μου εμπιστεύθηκαν μία τόσο σημαντική και ευαίσθητη θέση. Ελπίζω να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης».
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές μου και τους γονείς τους, που είναι πάντα δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια να γίνουμε και να είμαστε οι καλύτεροι.
Α.Σ. Πρωτέας Ιωαννίνων . Ο Σύλλογος των Πρωταθλητών .