Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Επίλυση του ζητήματος με τα αδέσποτα απαιτεί η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Δήμο Ιωαννιτών καθιστά υπεύθυνο η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, τα οποία κυκλοφορούν στην Πανεπιστημιούπολη.
Το πρόβλημα είναι γνωστό, οι λύσεις του δύσκολες και έπειτα από αρκετούς μήνες, με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πρυτανικής αρχής, τίθεται επιτακτικά το πρόβλημα από τη διοίκηση του Τριαντάφυλλου Αλμπάνη.
Ο ίδιος ο πρύτανης...
στο πλαίσιο συνέντευξής του με τους τρεις αντιπρυτάνεις του ήταν λιγότερο επιθετικός κατά της δημοτικής αρχής. Όχι όμως ο αντιπρύτανης Σπύρος Γεωργάτος, ο οποίος ζήτησε άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα, για να επιλυθεί το ζήτημα με την επέκταση του υφιστάμενου κυνοκομείου.
Όπως τόνισε ο κ. Γεωργάτος "πριν από δύο χρόνια είχαμε μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, περιστατικά λύσσας τα οποία έφτασαν μέχρι τα Τρίκαλα σε ζώα και πάρα πολλά περιστατικά γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό συνέβη διότι επί Μνημονίου δεν έγινε ο τακτικός εμβολιασμός των άγριων ζώων που γίνεται με τη ρήψη δολωμάτων που περιέχουν εμβόλια. Ο Δήμος πρέπει να κατανοήσει ότι έστω και ένα τέτοιο περιστατικό να συμβεί σε χώρο που υπάρχουν παιδιά, τι θα σημαίνει αυτό για τη ζωή των ανθρώπων και για τον πανικό που θα δημιουργηθεί".
Ο Πρύτανης ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας για την επέκταση των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου κυνοκομείου, συνθήκες λειτουργίας που θα είναι κανονικές και τέλος ζήτησε να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των αδέσποτων ζώων που έχουν αφεθεί ιδιαίτερα κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων.
Τέλος, ο αντιπρύτανης Σταύρος Νικόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το Πανεπιστήμιο έχει δρομολογήσει την κατασκευή κτιρίου συγκέντρωσης χημικών αποβλήτων.