Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Η ΔΕΥΑΙ, ο διπλάσιος μισθός των 2.137 €, οι απόψεις και η “μούγγα” της Τ. Καλογιάννη...

Τα ερωτηματικά και η παραφιλολογία για τα αίτια της –πολιτικά- πονηρής σιωπής της Τάτι Καλογιάννη
Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ της 8ης Φεβρουαρίου, με παρόντα 6 από τα 11 μέλη του ΔΣ, και στη διάρκεια της συνεδρίασης με αποχωρήσαντα τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, ελήφθη η απόφαση για το διπλασιασμό της αμοιβής του αντιπροέδρου Μάκη Χρυσοστόμου από 1.068 € σε 2.137 € μηνιαίως. 
Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις των παρατάξεων του Νίκου Γκόντα, του Μωυσή Ελισάφ και του Λάζαρου Νάτση. Με ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν την απόφαση και έκαναν λόγο για στρατιά αμειβόμενων αιρετών. Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας απάντησε, αλλά υπήρξαν ανταπαντήσεις και η απάντησή του δεν θεωρήθηκε επαρκής. [Όλες οι απόψεις παρακάτω]  
Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η –κατά το κοινώς λεγόμενο- “μούγγα” της υποψήφιας δημάρχου Τάτι Καλογιάννη, η οποία απέφυγε να πει έστω και μία λέξη. Αυτή η... 
-πολιτικά- πονηρή σιωπή της προκάλεσε ερωτηματικά αλλά και μια έντονη παραφιλολογία για τους λόγους που αποφεύγει να πάρει θέση.

Τα σενάρια της σιωπής της…
✔️Πολλά λέγονται και συζητούνται για τη σιωπή της κ. Τάτι Καλογιάννη στο ζήτημα του διπλασιασμού (από 1.068 € σε 2.137 € μηνιαίως) της αμοιβής του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ.

👉Μάλιστα αρκετοί στα καφενεία βάζουν ερωτηματικά και κάνουν λόγο για υστεροβουλία, λέγοντας ότι η κ. Καλογιάννη θα στηρίξει την Β΄ Κυριακή τον κ. Μπέγκα με πολιτικό αντάλλαγμα τη θέση αυτή (του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ), καθόσον είναι πολιτικός μηχανικός και μπορεί να ανταποκριθεί.  
👉Άλλοι λένε ότι τα 2.137 € το μήνα δεν τα θεωρεί πολλά χρήματα για αιρετό που θα έχει μια τέτοια θέση αντιπροέδρου.
👉Υπάρχουν άλλοι που ισχυρίζονται ότι δε μιλάει με εντολή Καχριμάνη, επειδή θεωρούν ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης είχε στηρίξει την εκλογή του Θωμά Μπέγκα το 2014.
👉Τέλος μερικοί πιστεύουν ότι η κ. Καλογιάννη σιωπά για το θέμα, για να μην κακοφανεί στον κ. Χρυσοστόμου καθώς ο σύζυγος της κ. Κ. Σταύρου, ασχολήθηκε ως εργολάβος με τη διαχείριση/μεταφορά της λυματολάσπης του βιολογικού της ΔΕΥΑΙ.

❓Βέβαια επειδή το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, ενδιαφέρον θα έχει το εάν η κ. Τάτι Καλογιάννη υποκύψει σε βέβαιες πιέσεις που δέχεται από υποψηφίους της και τελικά τοποθετηθεί, ή εάν θα αφήσει να διαχέονται όλα αυτά τα σενάρια και η παραφιλολογία που κυκλοφορούν, αδιαφορώντας και για αυτά, αλλά και για τεκταινόμενα στη ΔΕΥΑΙ…

Οι θέσεις των Νίκου Γκόντα, Μωυσή Ελισάφ, Λάζ. Νάτση και της δημοτικής αρχής
Η αρχική ειδησεογραφία: ΕΔΩ
Νίκος Γκόντας: κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ
Μωυσής Ελισάφ: κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ
Λάζαρος Νάτσης: κλικ ΕΔΩ
Τατιάνα Καλογιάννη: ...ούτε λέξη!!!
Θωμάς Μπέγκας (απάντηση δημ. αρχής): κλικ ΕΔΩ