Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Τα κεντρικά της ΝΔ αρνούνται στήριξη της Τάτι, ενώ η ΝΟΔΕ την απαιτεί μετά τη δυστοκία της για ψηφοδέλτιο

Σε εκδήλωση το Σάββατο 26/1 η Πειραιώς θα επιβεβαιώσει το άδειασμα της ΝΟΔΕ και τις ίσες αποστάσεις από Γκόντα – Τάτι. Και θα μείνει μόνο σε υπενθύμιση του χρίσματος σε Καχριμάνη
Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει το άδειασμα από την Πειραιώς –στο ζήτημα υποψηφίου δημάρχου Ιωαννιτών- της τοπικής ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, η οποία από τις 23 Νοεμβρίου εισηγήθηκε δημόσια τη στήριξή της Τάτι Καλογιάννη.
Ως γνωστόν η Πειραιώς τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Νίκο Γκόντα και Τάτι Καλογιάννη και –δια στόματος Αυγενάκη και όχι μόνο- ανακοίνωσε σειρά στηρίξεων σε υποψήφιους πολλών άλλων μεγάλων πόλεων πέραν Αθήνας και Θεσσαλονίκης, πλην Ιωαννίνων πχ δείτε...
με κλικ για τους δήμους ΚέρκυραςΛάρισαςΒόλουΧανίωνΡόδουΤρίπολης κλπ και μέχρι στιγμής έχει “γραμμένη στα παλιά της τα παπούτσια” τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και την εισήγησή της.
Παράλληλα μετά από αναφορές σε δημοσκόπηση που δείχνει Γκόντα στο 24,3% και Τάτι στο 11,1%, καθώς και την κατακραυγή και την αυξημένη δυσαρέσκεια στελεχών της ΝΔ κατά της οικογενειοκρατίας, όπως διαρρέουν πηγές της τοπικής ΝΟΔΕ η κ. Τάτι Καλογιάννη αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα συγκρότησης ψηφοδελτίου.
Στις 26 Ιανουαρίου
Στα πλαίσια αυτά ο κ. Τζαρούχης (με προτροπή –όπως λέγεται- του κ. Καχριμάνη) συγκροτεί τη ΝΟΔΕ προκειμένου να προγραμματίσει εκδήλωση με πιθανή ημερομηνία το Σάββατο 26 Ιανουαρίου.
Σε αυτή ο κεντρικός ομιλητής της Πειραιώς θα κόψει την πίτα και θα μετατραπεί σε πολιτική μαριονέτα μόνο του κ. Αλ. Καχριμάνη, όχι όμως και της κ. Τάτι Καλογιάννη (μη υποκύπτοντας στην οικογενειοκρατία) όπως θα ήθελε η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, επιβεβαιώνοντας έτσι το άδειασμά της...

Και η σατιρική πολιτική γελοιογραφία
(ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Θεόδ. Τζαρούχης χαρακτηρίζεται κατά σατιρικό πολιτικά τρόπο ως το "πολιτικό κανις" του κ. Καχριμάνη, λόγω του ότι είναι πολιτικά πολύ πιστός στην υποψηφιότητά του)