Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών επιστρέφει με πρωτότυπες εκδηλώσεις πολιτισμού

Μετά την εορταστική ανάπαυλα που ήταν όμως γεμάτη από εκδηλώσεις στο ύφος και τις ανάγκες των ημερών, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών επανέρχεται… στους συνήθεις ρυθμούς του με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, όπως η συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και την Αλεξάνδρα Γκράβας, η συναυλία της ανερχόμενης ερμηνεύτριας Σαββέριας Μαργιολά, αλλά και η...
μουσική σύμπραξη του Γιάννη Αναστασάκη και του Θοδωρή Ρέλλου, με τη Σαβίνα Γιαννάτου, όλες με ελεύθερη είσοδο.
Παράλληλα το Πνευματικό Κέντρο παρουσιάζει κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις, όπως την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκας Ράμε, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, τον Δον Κιχώτη, του Θερβάντες, με τον Άρη Σερβετάλη, αλλά και το ερμηνευτικό ρεσιτάλ του Λευτέρη Ελευθερίου στην παράσταση «Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος»
Παράλληλα υπάρχουν και δυο σημαντικές προβολές: το ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, με τίτλο «Ο Δρόμος μας», και η ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη «Ussak».
Στο σημείωμά που συνοδεύει το πρόγραμμα ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου ο Κωνσταντίνος Γκόγκος αναφέρει:
«Μπορεί η αλλαγή ενός χρόνου να είναι στην ουσία μια επινοημένη συνθήκη, μια ανθρώπινη δημιουργία.
Οι συμβολισμοί και οι νοηματοδοτήσεις όμως που επιλέγουμε να εναποθέσουμε σ αυτήν, είναι που την κάνουν σημαντική. Ας διαλέξουμε λοιπόν να μπολιάσουμε το ξεκίνημα της νέας χρονιάς με τις έννοιες της αλληλεγγύης, της θετικότητας και της ευαισθησίας. Να δώσουμε δύναμη στην πορεία μας και νέα πνοή στα έργα μας. Αφήσαμε πίσω μας μια ακόμα περίοδο δημιουργίας και ανασυγκρότησης.
Παρά τα προβλήματα, παρά τις δυσκολίες, δείξαμε ότι μπορούμε να δώσουμε δύναμη και ελπίδα ο ένας στον άλλο.
Δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε άξιοι και δημιουργικοί.Να γίνουμε δημιουργικές μονάδες, ενός δυναμικού συνόλου. Και αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά για το 2019».
πηγή: epirusonline