Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Απεδείχθη λίγη στην Πολιτική Προστασία – Δεν υπάρχει “πλην Ιωαννίνων”, είναι αρμόδια για όλη ανεξαιρέτως την Περιφέρεια!!!

γράφει ο Γιώργος Νικόλαος Παππάς
Μια έντονη χιονόπτωση την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στην Ήπειρο ανέδειξε τις δυσλειτουργίες και τις πολιτικές ευθύνες του συστήματος Πολιτικής Προστασίας. Η Περιφέρεια Ηπείρου ως Πολιτική Προστασία είναι αυτή που κάνει τις συσκέψεις στην αρχή κάθε σεζόν, αυτή που έχει την ευθύνη όλης της Περιφέρειας Ηπείρου. Και ΔΕΝ υπάρχει σημείο της Περιφέρειας που να μην ανήκει σε κάποιο δήμο. 
Στην πόλη των Ιωαννίνων ζουν περίπου 130.000 πολίτες και...
τοπικά η ένταση του χιονιού ήταν μεγάλη. Ασφαλώς την ευθύνη του συντονισμού έχει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου παράλληλα τοπικά με την αντίστοιχη του δήμου Ιωαννιτών και όχι μόνο ο δήμος.
Η Περιφέρεια έχει πολλαπλάσια μηχανήματα από το δήμο και οφείλει σε αναλογική κατανομή.

Αλλά…
Αλλά το θεμέλιο των δημόσιων δηλώσεων του κ. Καχριμάνη και των υπηρεσιακών αρμοδίων των οποίων προΐσταται, έδειχναν σαφώς “αποποίηση ευθύνης” για το δήμο Ιωαννιτών, στο πνεύμα του “βάλαμε και εμείς ένα χεράκι”. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβαν όλοι που συζητήσαμε…

Όμως…
Όμως ως προελέχθη, η Περιφέρεια Ηπείρου ως Πολιτική Προστασία είναι αυτή που κάνει τις συσκέψεις στην αρχή κάθε σεζόν, αυτή που έχει την ευθύνη όλης της Περιφέρειας Ηπείρου. Και βέβαια έχει ευθύνη και για το δήμο Ιωαννιτών!!!
Αντίστοιχα για τα 100 θύματα της φονικής φωτιάς στο Μάτι Αττικής, ευθύνες αναζητούνται πρωτίστως από την Περιφερειάρχη κ. Δούρου και όχι αποκλειστικά από το δήμαρχο κ. Ψινάκη!
Και εδώ οι ευθύνες του μπάχαλου (ευτυχώς μόνο πολιτικές) ανήκουν κυρίως στον κ. Καχριμάνη!!!
Για να λέμε “τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη”…