Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Δεν θα τεθούν σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, καθώς εκκρεμεί η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Εξακολουθεί το “τζάμπα” για τους Μετσοβίτες
Δεν θα τεθούν σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, καθώς εκκρεμεί η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της τιμολογιακής πολιτικής που περιγράφεται στη σχετική ΚΥΑ.
Έτσι από 1 Ιανουαρίου 2019 οι οδηγοί που θα κινούνται στην Εγνατία θα αποφύγουν τη χρέωση που εκτοξεύει το κόστος σε κάποιες περιπτώσεις και στο 165%, όπως...
στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων που από 1,20 € αυξάνεται στα 1,98 €.
Σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου υπουργού κ. Σπίρτζη –την οποία “φρέναρε” η Ευρωπαϊκή Επιτροπή-, για τον σταθμό διοδίων στο Μαλακάσι η χρέωση από 2,10 € αυξάνεται στα 2,40 €. Και για τον σταθμό διοδίων της Τύριας η τιμή διαμορφώνεται από 2,10 € στα 3,42 € (αύξηση 167%). 
Όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης οι τιμές των διοδίων σε όλο τον άξονα μένουν ως έχουν σήμερα. Παραμένει άγνωστο, δε, πότε θα δοθεί η έγκριση από την ΕΕ.
Στην ΚΥΑ, που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, προβλέπονται αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από 66% έως 248%, όπως στα διόδια των Μαλγάρων, όπου το κόμιστρο θα αυξηθεί από το 1,20 ευρώ που είναι σήμερα στα 2,98 ευρώ.
Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τα ηλεκτρονικά διόδια και σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται.