Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Κλείδωσε: Με το Βασ. Γαρδίκο επικεφαλής, οι ενωμένες παρατάξεις στο Δήμο Ζίτσας

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση των μελών της Γραμματείας της νέας παράταξης
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στην Ελεούσα, η πρώτη συνεδρίαση των μελών της Γραμματείας της νέας παράταξης με θέμα: «Κατάθεση υποψηφιοτήτων για επικεφαλή της νέας παράταξης».
Κατατέθηκε μόνο μια υποψηφιότητα, αυτή του Βασίλη Γαρδίκου, επικεφαλή της παράταξης «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», φέροντας πλέον των προαπαιτούμενων υπογραφών. 
Την υποψηφιότητα στηρίζουν με την υπογραφή τους προσωπικότητες του τόπου, Περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Μέλη κοινοτικών συμβουλίων, Αυτοδιοικητικά στελέχη, Πρόεδροι συλλόγων (πολιτιστικών, αθλητικών κ.α.), καθώς και...
άνθρωποι του επιχειρείν.
Τα μέλη της Γραμματείας σε εφαρμογή της απόφασης της από 08-10-2018 γενικής συνέλευσης της νέας παράταξης, ομόφωνα αποφασίζει ως επικεφαλή της παράταξης τον Γαρδίκο Βασίλειο του Σταύρου. Στην συνέχεια καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες καθώς και οι τομείς ευθύνης των μελών της γραμματείας της νέας παράταξης.
Θα ακολουθήσουν τακτικές συνεδριάσεις, όπου θα αποφασιστεί το όνομα της νέας παράταξης, τα σύμβολα αυτής, ενώ θα καταρτιστούν, το σχέδιο ιδρυτικής διακήρυξης, οι άξονες δράσης της παράταξης, καθώς και οι προτεραιότητες που θα διαμορφώσουν μαζί με τους δημότες, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου, το τελικό πρόγραμμα στο δρόμο για τις εκλογές.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ

Απάντηση του Μαν. Ματσάγκα στο Στεφ. Πανταζή για τη συνεργασία με Γαρδίκο
Στο μεταξύ την απάντησή του στην επιστολή στον τοπικό τύπο του κ. Στέφανου Πανταζή (δείτε παρακάτω) με την οποία κατήγγειλε την απόφαση σύμπραξης με την «Αυτοδιοικητική Ενότητα» του Βασίλη Γαρδίκου, δίνει με ανακοίνωσή του ο Μανώλης Ματσάγκας, επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Ανατροπή» στο Δήμο Ζίτσας.
Όπως τονίζει στην απάντησή του ο κ. Ματσάγκας, μετά από πολλές συζητήσεις στη Γραμματεία της παράταξης, στις οποίες συμμετείχε ο Στέφανος Πανταζής, αποφασίστηκε ομόφωνα η διενέργεια ολομέλειας, την Κυριακή 1 Ιουλίου, η οποία και πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση όλων των μελών, με κύριο αντικείμενο την επιλογή της στάσης της παράταξης στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.   
Η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών συνοψίζεται στα εξής: «τα μέλη της παράταξης διαπιστώνουν την ανάγκη για αλλαγή της σημερινής δημοτικής αρχής στις επόμενες εκλογές, η οποία μπορεί να προκύψει μόνο με τη δημιουργία ανοιχτού προοδευτικού μετώπου, με τη συμμετοχή των υφιστάμενων παρατάξεων, αλλά και άτυπων κινήσεων και μεμονωμένων δημοτών, οι οποίοι έχουν τη διάθεση να συνεισφέρουν. Καθώς μπαίνουμε στον τελευταίο χρόνο της δημοτικής περιόδου πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αναζήτηση των συνεργασιών και πιθανά της κοινής πορείας».

Σε εφαρμογή της απόφασης έγιναν συζητήσεις με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπου συμμετείχε αντιπροσωπεία της παράταξης «Ριζοσπαστική Ανατροπή» – η οποία ορίστηκε από τη Γραμματεία με τη συμμετοχή του Στέφανου Πανταζή και ενημέρωνε συνεχώς τα μέλη για την πορεία των επαφών – με τελική κατάληξη την συνεργασία με τη δημοτική παράταξη «Αυτοδιοικητική Ενότητα».
«Τα τέσσερα χρόνια δημοτικής περιόδου, ως επικεφαλής της παράταξης και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος λειτούργησα με βάση τις αρχές της παράταξης και τηρώντας τις αποφάσεις των μελών της, χωρίς να έχει, ως σήμερα, τεθεί υπό αμφισβήτηση, η δράση μου.
Με το ίδιο σκεπτικό τήρησα την απόφαση των μελών της παράταξης για συνεργασία με την παράταξη «Αυτοδιοικητική Ενότητα», εφαρμόζοντας συλλογικές διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους τους συμμετέχοντες» σημειώνει ο Μανώλης Ματσάγκας.

Τι είχε πει ο Στεφ. Πανταζής
Ο Στέφανος Πανταζής, μέλος της γραμματείας της Παράταξης «Ριζοσπαστική Ανατροπή» «ΡΙΖΑ» του Δήμου Ζίτσας, λέει «όχι» στη συνεργασία της εν λόγω παράταξης με τον Β. Γαρδίκο που αποφασίστηκε όπως καταγγέλλει, από μειοψηφία της παράταξης, σε μια και μοναδική συνέλευση την 1-7-2018 στην οποία παραβρέθηκαν μόνο 12 μέλη της από τα 60.
Ο κ. Πανταζής έχει διαχωρίσει εδώ και καιρό τη θέση του και ακούγεται πως μπορεί να κατεβάσει δικό του συνδυασμό, είχε λάβει μέρος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του έτους 2014 με επικεφαλής τον Μανώλη Ματσάγγα.
«Αναγκάζομαι να δημοσιεύσω πως όχι στο δικό μου όνομα και στις δημοκρατικές μου αρχές, από τη Ριζοσπαστική Ανατροπή να συνεργαστώ με αυτούς που από όποια θέση και αν είχαν, ή της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης έφεραν το Δήμο εδώ που είναι σήμερα, να συναποφασίζουν και να συνδιοικούν το Δήμο, χωρίς καμία ενημέρωση στους δημότες ούτε στα στοιχειώδη, χωρίς καμία συνέλευση…» σημειώνεται μεταξύ άλλων.
Ο Μανώλης Ματσάγγας δεν έχει κανένα δικαίωμα να επικαλείται το όνομα της παράταξης και να υπογράφει κείμενα συνεργασίας ως επικεφαλής της «ΡΙΖΑ»… καταλήγει