Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Με “σκληρή γλώσσα” ο Βιτάλης (ΔΩΔΩΝΗ) “φωτογραφίζει” και διαψεύδει Καχριμάνη

«Η Διεπαγγελματική Φέτας δεν θα αποτελέσει πεδίο προσωπικής επικοινωνιακής στρατηγικής, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών»
Με ιδιαίτερα σκληρή γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Προστασία της Φέτας (ΔΟΦ) και αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» κ. Ιωάννης Βιτάλης, “φωτογράφισε” ουσιαστικά τον κ. Αλεξ. Καχριμάνη και απαντά αναφορικά με τη θεσμοθέτηση της ΔΟΦ αναφέροντας: 
«Σενάρια και δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες περί επικείμενης – εντός της εβδομάδας μάλιστα – ίδρυσης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, είναι παντελώς ανεύθυνα και αβάσιμα. Εκπορεύονται μόνο από προσωπικές φιλοδοξίες και ανάγκες δημοσιότητας, από εκείνους που τα εκπονούν και τα διακινούν».
Ως γνωστόν ο κ. Καχριμάνης με δηλώσεις του στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας ήρθε σε διάσταση απόψεων με όσα είχε πει την προηγουμένη ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για...
το θέμα αυτό (ΚΛΙΚ ΕΔΩ). Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου την Κυριακή στη ΔΕΘ είπε για τη Διεπαγγελματική Οργάνωση για την Προστασία της Φέτας (ΔΟΦ) ότι «καθυστερεί αδικαιολόγητα το Υπουργείο, δεν ξέρω γιατί, πως τη φαντάζεται και αν θέλει να βάλει γνωστούς συνδικαλιστές ή εργατοπατέρες…».
Απεναντίας ο κ. Καχριμάνης είπε το ότι Υπουργείο δεν ορίζει τη Διεπαγγελματική, απλά εγκρίνει το φάκελο. Και συμπλήρωσε ότι εντός των ημερών, κατατίθεται στο Πρωτοδικείο ένας κοινός φάκελος για να αναγνωριστεί η Διεπαγγελματική Οργάνωση.

Βιτάλης: Σενάρια παντελώς ανεύθυνα και αβάσιμα, εκπορεύονται μόνο από προσωπικές φιλοδοξίες και ανάγκες δημοσιότητας
Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την προστασία της Φέτας (Δ.Ο.Φ) κ. Ιωάννη Βιτάλη έχει ως εξής:
«Σενάρια και δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες περί επικείμενης - εντός της εβδομάδας μάλιστα - ίδρυσης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, είναι παντελώς ανεύθυνα και αβάσιμα.
Εκπορεύονται μόνο από προσωπικές φιλοδοξίες και ανάγκες δημοσιότητας, από εκείνους που τα εκπονούν και τα διακινούν. Ας μας επιτρέψουν οι δήθεν γνωρίζοντες τα πάντα, να γνωρίζουμε πολύ καλύτερα τι συμβαίνει, εμείς, οι άνθρωποι της Δ.Ο.Φ. Το καταστατικό βρίσκεται σε διαβούλευση, δεν έχει εγκριθεί ακόμη από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συνεπώς το πρωτοδικείο είναι ακόμη μακριά.
Η υπόθεση της προστασίας και προάσπισης της φέτας, είναι εθνική υπόθεση. Γι’ αυτό το λόγο έχουν συστρατευθεί παραμερίζοντας διαφορές και αντιθέσεις, μεταποιητές και κτηνοτρόφοι. Η Δ.Ο.Φ δεν θα αποτελέσει πεδίο προσωπικής επικοινωνιακής στρατηγικής, εν όψη των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ως Πρόεδρος της ΔΟΦ έχω επισημάνει κατηγορηματικά ότι για να πετύχει η Διεπαγγελματική πρέπει να μείνει - και θα μείνει - εκτός κομματικών γραμμών, προσωπικών φιλοδοξιών και συντεχνιακών ή συνδικαλιστικών πρακτικών