Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Άλλα λέει ο Μητσοτάκης, άλλα κάνει ο Αυγενάκης. Καλούν 10 σε ακρόαση και αυτοί γειώνουν το Γραμματέα...

Ποιους καλούν, πότε, γιατί και πως “αδειάζει” τον Αυγενάκη με δήλωσή του ο Μητσοτάκης
Ιδιαίτερα μεγάλο άγχος και εκνευρισμό φαίνεται πως προκάλεσε στον κ. Καχριμάνη ο φόβος να φύγει ντροπιασμένος και ηττημένος από την Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τα πρώτα 26 ονόματα που ανακοίνωσε ο Σπύρος Ριζόπουλος για την Περιφέρεια Ηπείρου (κλικ εδώ). Ιδιαίτερα μετά τη δημοσκόπηση που διέρρευσε και τον δείχνει πτωτικά και μόλις στο 38% και με σταθερά δεύτερο και ανοδικό τον κ. Ριζόπουλο, με τους δυό τους να αναμετρώνται τη Β΄ Κυριακή. 
Όπως διαρρέουν κύκλοι των κεντρικών της ΝΔ της Πειραιώς, ο νυν περιφερειάρχης απείλησε πολιτικά το Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ότι θα… τα τινάξει όλα στον αέρα εάν δεν καταφέρει να πείσει τώρα τα Νεοδημοκρατικά στελέχη του Ριζόπουλου να κάνουν πίσω!!! Αλλά φαίνεται πως απέτυχε…
Γιατί αποτέλεσμα της πίεσης αυτής ήταν, ο κ. Αυγενάκης να καλεί μεν σε ακρόαση για τη Δευτέρα δέκα (10) στελέχη της παράταξης Ριζόπουλου, όμως αυτά αυθημερόν να του απαντούν, να… «τον κολλάνε στον τοίχο» και να τον πιάνουν όχι μόνο αδιάβαστο, αλλά και... 
κόντρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι λένε και γειώνουν τον Γραμματέα
Περιλαμβάνοντας στην απάντησή τους -κατά γράμμα μάλιστα- την προ εβδομάδας δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (κλικ εδώ) γειώνουν και εκθέτουν πολιτικά το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Η τελευταία ήδη γνωστή σε εμάς απόφαση του Κόμματος, όπως αυτολεξί την ανέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις προ ολίγων ημερών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 είναι ότι:   «Το πρώτο μου μέλημα είναι σήμερα οι εθνικές εκλογές. Εξάλλου, έχω πει πολλές φορές ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους. Στόχος η ευρύτερη δυνατή συναίνεση» (κλικ εδώ)
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θεωρούμε ολόσωστη αυτή την απόφαση του Προέδρου μας και την αποδεχόμαστε στο ακέραιο. Και σαφέστατα τονίζει την έννοια της ελεύθερης και ακομμάτιστης αυτοδιοίκησης.
Σε απόλυτη συνάφεια με την επιθυμία του προέδρου και βάζοντας πάνω από όλα την Ήπειρο…
Αυτονόητο είναι ότι ο Γραμματέας της Π.Ε. κ. Αυγενάκης εκτίθεται ανεπανόρθωτα καθώς άλλα λέει ο Μητσοτάκης, άλλα κάνει ο Αυγενάκης!!!

Δεν θα πάνε σε ακρόαση, «παρακαλούμε να αναγνώσετε»...
Τονίζουν μάλιστα ότι δεν πρόκειται να παραστούν σε ακρόαση αναφέροντας «Ως εκ τούτου παρακαλούμε να αναγνώσετε την παρούσα σε αντικατάσταση της προτεινόμενης συνάντησης».
Ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τη στήριξή τους στον Σπύρο Ριζόπουλο επισημαίνοντας: «…εκφράζουμε την καθαρή πεποίθηση ότι ήρθε ή ώρα για σημαντικές αλλαγές τις οποίες αναγνωρίζουμε ότι στην Ήπειρο μπορεί να επιφέρει η εκλογή του Σπύρου Ριζόπουλου. Ο νυν Περιφερειάρχης μετά από 36 χρόνια ότι είχε να δώσει το έδωσε. Η Ήπειρος είναι τελευταία σε ανάπτυξη και πρώτη σε ανεργία.»
Την απάντηση υπογράφουν οι 8 από τους 10, καθώς δεν υπογράφουν ο Κώστας Παπασιώζιος και ο Όμηρος Τσάπαλος. Οι δύο που δεν υπογράφουν την παραπάνω επιστολή σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συμφωνούν με το κείμενο της απάντησης, όμως ο Κώστας Παπασιώζιος ως πρώην βουλευτής έχει το δικαίωμα να ξεχωρίσει από την υπόλοιπη ομάδα καθώς έχει διατελέσει βουλευτής αφενός και αφετέρου, θα απαντήσει με προσωπική επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος και στον γραμματέα, ο δε Όμηρος Τσάπαλος είναι πρωτίστως επαγγελματικά συνεργάτης του κ. Ριζόπουλου και θα απαντήσει και εκείνος αρμοδίως.

Η επιστολή Αυγενάκη και η απάντηση