Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Τα παιδιά της «Κιβωτού στον 6ο Εν Νικοπόλει Ακτια αγώνα δρόμου

Τα παιδιά του παραρτήματος της Κιβωτού του Κόσμου από την Πωγωνιανή συνοδευόμενα από τον ιδρυτή της Κιβωτού πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και αντιπροσωπεία των μελών της Δομής είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας στον 6ο Εν Νικοπόλει Άκτια, αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου.
Τα παιδιά θα συμμετέχουν στον...
αγώνα του 1 χιλιομέτρου και είναι συνολικά 23 (9 κορίτσια και 14 αγόρια) ηλικία από 7 έως 19 ετών.
Οι επιχειρήσεις της πόλης στάθηκαν με μεγάλη προθυμία αρωγοί στην φιλοξενία των παιδιών.
Η Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου βρίσκεται στην ορεινή και ακριτική Πωγωνιανή μόλις εννιακόσια πενήντα μέτρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα ενώ άνοιξε τις πόρτες του στις 26/12/2013. Ο πατέρας Αντώνιος με αφορμή τη εγκατάλειψη και την ερήμωση που έχει δεχθεί ο τόπος, σε συνδυασμό με την ανάγκη για δημιουργία ενός Κέντρου Παιδικής Προστασίας στην Ήπειρο, έλαβε το ρίσκο να δημιουργήσει το πρώτο παράρτημα της Κιβωτού του Κόσμου, στο τελευταίο άκρο της Ελλάδος.
Βασικός στόχος της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή είναι να πατήσουν τα παιδιά γερά στα πόδια τους, έχοντας τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να ενταχθούν με τα κατάλληλα εφόδια στο κοινωνικό σύνολο. Το Σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου στην Ήπειρο σχεδιάστηκε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες και αποσκοπεί αφενός στη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Παιδικής Προστασίας με προγράμματα και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά και εξασφαλίζουν ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση για το κάθε παιδί. Αφετέρου στη λειτουργία του Γεωργικού σχολείου που διασφαλίζει στα παιδιά την κατάλληλη εκπαίδευση σε τομείς του πρωτογενούς τομέα και τους προσφέρει αξιόλογες μελλοντικές επαγγελματικές διεξόδους, αλλά ταυτόχρονα συμβάλει και στην ανάπτυξη της περιοχής της Ηπείρου που σιγά σιγά ερημώνει.
Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου.