Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων: Με το καλημέρα σημάδια διχασμού και έντονοι κραδασμοί

“Πέφτουν οι σφαίρες σα χαλάζι” με εγωισμούς και καπρίτσια σε πρώτο πλάνο;
Σοβαρότατα θέματα διχασμού και εσωστρέφειας που φαίνεται ότι δημιουργούν έντονους κραδασμούς, προκύπτουν στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων από το ξεκίνημα της θητείας του νέου προέδρου Θεόδ. Τζαρούχη, σύμφωνα με όσα αναφέρουν καλά ενημερωμένοι κύκλοι της ΝΔ, οι οποίοι εστιάζουν την πηγή των προβλημάτων στην πολιτικά εγωκεντρική, ασταθή και διαρκώς μεταβαλλόμενη συμπεριφορά του προέδρου.
Τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως σε δύο θέματα, πρώτον...
στις αιφνιδιαστικές αλλαγές προσώπων που έκανε την Τετάρτη ο κ. Τζαρούχης, ο οποίος με "βοναπαρτισμό"* άλλαξε(!!!) τις μόλις προ 20ημέρου δικές του αποφάσεις και δεύτερον στην άρνησή του; να ενημερώσει τα μέλη της ΝΟΔΕ για τα οικονομικά της, κυρίως όσον αφορά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για τη μίσθωση γραφείων, άρνηση που αρκετοί τη χαρακτήρισαν πολιτικά ως αδιαφάνεια και σκοταδισμόεπισημαίνοντας πως η διαφάνεια είναι απολύτως αναγκαία, καθώς δεν πρέπει με τίποτε να υπάρχει υπόνοια ότι η ΝΟΔΕ πιθανώς αποδέχεται “μαύρο πολιτικό χρήμα”.
Με απόφαση του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος “καρατόμησε” τον ανθυποψήφιό του Κώστα Ζιάβρα από αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ. Παράλληλα ανάθεσε διπλές αρμοδιότητες σε “επιλεγμένα εκλεκτά” μέλη της με αποτέλεσμα αρκετά μέλη της ΝΟΔΕ να μείνουν χωρίς χαρτοφυλάκιο.  (Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζαρούχης επί περίπου 1.500 ψηφισάντων επικράτησε με μόλις 16 ψήφους του κ. Ζιάβρα, ενώ περίπου 150 ψηφοδέλτια δεν είχαν καμία προτίμηση)

Η… φαγωμάρα και οι ..."δημοκρατικοί" διορισμοί
Μάλιστα ενώ από την 20μελή ΝΟΔΕ Ιωαννίνων έδωσε αρμοδιότητες σε μόλις έξι (6) μέλη της, η αναμενόμενη –όπως όλα δείχνουν τις επόμενες μέρες- βέβαιη εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε πλέον των δέκα (10) εκτός ΝΟΔΕ ατόμων, ήταν η αφορμή κυριολεκτικά να “πέφτουν οι σφαίρες σα χαλάζι” στη συνεδρίαση (και όχι μόνον) από τις έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με έμπειρα μέλη της ΝΔ, αυτό που μένει να φανεί το επόμενο διάστημα είναι εάν θα παραμεριστούν οι εγωισμοί και τα καπρίτσια που μάλλον είναι σε πρώτο πλάνο, ώστε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Ιωαννίνων να επιστρέψει από το κλίμα διχασμού και εσωστρέφειας στην κανονικότητα, κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από τον πρόεδρο της κ. Θ. Τζαρούχη…

Τα 6 μέλη της 20μελούς ΝΟΔΕ που έχουν αρμοδιότητες
Αλέξ. Λάμπρου:
Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας
Τόνια Κορτζή:
Γραμματέας και υπεύθυνη εκλογικής ετοιμότητας
Νίκος Γιωτίτσας:
Ταμίας και υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης
Κώστας Τσαγκλής:
Υπεύθυνος παραγωγικών και επιστημονικών φορέων
Σοφία Σιμιτζή:
Υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων
Τάσος Κωτσίνας:
Υπεύθυνος εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα

👉*"βοναπαρτισμός" από τη φράση του Ναπολέοντα "το κράτος είμαι εγώ"