Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Αλβανική αντιπροσωπεία στο ΧΥΤΑ Ελληνικού

Αλβανική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από Δημάρχους και προέδρους περιφερειακών συμβουλίων επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης, το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Ελληνικού και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης της γειτονικής χώρας ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ όπως θα κάνουν και σε άλλους ΧΥΤΑ της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να αναπτυχθεί το...
συγκεκριμένο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων στη γειτονική χώρα.

Καθώς η Αλβανία δεν είναι μέλος της ΕΕ, δεν υπόκειται στις ευρωπαϊκής οδηγίες οι οποίες θεωρούν ήδη παρωχημένο αυτό το μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων που εμπεριέχει ως βασικό στοιχείο την ταφή, επομένως μπορούμε να εξάγουμε ως Ελλάδα μια τεχνογνωσία την οποία στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν εγκαταλείψει προ πολλού.
Στο ΧΥΤΑ του Ελληνικού, τους Αλβανούς αιρετούς υποδέχτηκε ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων.
Εν τω μεταξύ, ήλθε προς διαβούλευση σχέδιο νόμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων με αλλαγές στη διάρθρωση των φορέων διαχείρισης και έγινε στην ΚΕΔΕ την Πέμπτη, μια πρώτη συζήτηση μεταξύ των μελών του δικτύου των φορέων διαχείρισης. Σε γενικές γραμμές εκτίμησε ο κ. Κωνσταντόπουλος πως δεν δημιουργεί προβλήματα στην Ήπειρο.