Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Εκατομμύρια € ψάχνει μέσω της ΔΕΗ ο Δήμος Ιωαννιτών!!!

Εργαλείο οι διασταυρώσεις στα τετραγωνικά που είναι δηλωμένα σε ΔΕΗ και Δήμο
Ένα ακόμη εργαλείο, προκειμένου να εντοπίσει διαφυγόντα έσοδα και με απώτερο στόχο τον εξορθολογισμό των δημοτικών τελών, με τρόπο βιώσιμο ταυτόχρονα για το δημοτικό ταμείο, θα έχει σύντομα στη διάθεσή του ο δήμος Ιωαννιτών.

Η οικονομική υπηρεσία, σε συνεργασία με εταιρεία εφαρμογής λογισμικού, θα προχωρήσει άμεσα σε πλήρη καταγραφή των 91.000 παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε οικίες και καταστήματα, ώστε να γίνουν διασταυρώσεις, οι οποίες...
αφορούν διαφορές στα τετραγωνικά μέτρα που δηλώνονται για δημοτικό τέλος, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ, αλλά και όσους λογαριασμούς τυγχάνουν απαλλαγών. 
Αυτό συμβαίνει γιατί ήδη διαπιστώνονται πολλά λάθη (εκούσια ή ακούσια) στις δηλώσεις των ιδιοκτητών. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να δηλώνει οικία 100 τετραγωνικών για τον ΤΑΠ και 95 τμ. για τα δημοτικά τέλη, που σημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο «γλίτωναν» κάποια ποσά, με το συνολικό ποσό να μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 2 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Θωμά Γιωτίτσα.
Ταυτόχρονα, θα υπάρξει κατηγοριοποίηση ανάλογα με την παλαιότητα των ακινήτων αλλά και τα τετραγωνικά μέτρα, και θα είναι εφικτός ο πλήρης διαχωρισμός και η ακριβής καταγραφή των τετραγωνικών μέτρων
Με τον τρόπο αυτό, όπως σημείωσε, ο δήμος θα μπορεί να προχωρά σε στοχευμένες μειώσεις τελών. «Προχωράμε σε αυτή την κίνηση με στόχο τον εξορθολογισμό των τελών. Ταυτόχρονα, όμως, πιστεύουμε ότι σήμερα υπάρχουν διαφυγόντα έσοδα άνω των 2 εκ. ευρώ τον χρόνο απ’ αυτές τις αναντιστοιχίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τα τυχόν έσοδα που θα προκύψουν, αναμένεται να προστεθούν στο πλεόνασμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το 2017, το οποίο θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό μέσα στον Φεβρουάριο, ώστε από τα χρήματα αυτά να επιστραφούν με έργα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στους δημότες.
«Μιλάμε για την προμήθεια των λαμπτήρων Led, τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου κι άλλες παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν από αυτό το πλεόνασμα, το οποίο ανήκει στους δημότες και θα επιστραφεί σε αυτούς μέσα από έργα», πρόσθεσε ο κ. Γιωτίτσας.