Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Νοσοκομείο Χατζηκώστα: Εντός του έτους η λειτουργία του Πολυδύναμου

Ως χρονιά που θα κλείσει η μεγάλη εκκρεμότητα της λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου χαρακτηρίζεται από την διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα το 2018 καθώς έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διεργασίες για την λειτουργία του μέχρι τέλος του έτους.
Το Πολυδύναμο έχει ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου όμως η λειτουργία του αποδείχθηκε περίπλοκη υπόθεση. Αφενός η αδυναμία προσλήψεων και αφ’ ετέρου γραφειοκρατικά ζητήματα το κρατούν ακόμη κλειστό.
Ωστόσο η λειτουργία του αποτελεί την βασική προτεραιότητα της διοίκησης, όπως τόνισε ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Βαγγέλης Καρβούνης, κατά την...
εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου έκανε τον απολογισμό της προηγούμενης χρόνιας και έθεσε τους στόχους για την νέα με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Όπως είπε, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του η διοίκηση προχώρησε με γνώμονα το νοσοκομείο να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους ασθενείς, που το εμπιστεύονται περισσότερο από το Πανεπιστημιακό αλλά και με καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους.
 Έτσι σύμφωνα με τον κ. Καρβούνη δρομολογήθηκαν και απλά πράγματα αλλά και ουσιαστικά όπως η αναδιοργάνωση στα ΤΕΠ, ο εξοπλισμός με κρεβάτια καινούρια της Μονάδας Εμφραγμάτων, η δρομολόγηση του πάρκινγκ που σε συνεργασία με την Περιφέρεια μπαίνει στην τελική ευθεία, η αναβάθμιση του εξοπλισμού του νοσοκομείου αλλά και η λήψη μέτρων για το επισκεπτήριο και την ασφάλεια για την βελτίωση της καθημερινότητας μέσα  από την τήρηση κανόνων.
Βέβαια ο διοικητής του Χατζηκώστα παραδέχθηκε ότι προβλήματα υπάρχουν ακόμη με μεγαλύτερο αυτό της έλλειψης προσωπικού, λόγω των συνταξιοδοτήσεων.

Η εκδήλωση παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων, των διοικητών των νοσοκομείων ΠΓΝΙ και Φιλιατών και βέβαια των εργαζομένων ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών σε αφυπηρετήσαντες που διετέλεσαν διευθυντές κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους.